Kembali Mengamalkan Herba Kencana


Kawan-kawan pernah dengar tak tentang Herba kencana? Ibu kini kembali mengamalkannya setelah 4 bulan berhenti. Mula memakan Herba Kencana ini pada awal tahun lepas. Sepanjang mengamalkannya badan ibu rasa segar dan sakit-sakit badan pun rasa makin berkurangan. Dan, yang paling best berat badan ibu turun sebanyak 9 kg tanpa sedar dan walau pun sudah berhenti makan hampir 4 bulan, magiknya berat maintain  sahaja dan tak naik. Padahal, ibu ini asyik makan saja. :p

kotak herba kencana

Beli Herba Kencana Lagi

Sebenarnya, ibu makan Herba Kencana ini bukan sebab nak diet tetapi untuk kesihatan. Ibu tak mengamalkan sebarang diet pun masa makan Herba Kencana ini. Cuma bila dah makan jamu ini, automatik selera makan berkurang dan rasa cepat kenyang. Mungkin itu yang jadi penyebab berat turun kot. Tak sure ibu ada buat entry ke tiidak fasal produk ni. Sebab, bila ibu cari entri berkaitan yang lepas, tidak jumpa pula.

Okay, ini ibu nak kongsikan antara khasiat dan kelebihan Herba Kencana adalah seperti berikut :-

Kelebihan Umum Herba Kencana (Wanita & Lelaki)

  • Buasir
  • Diabetes
  • Jantung
  • Tekanan Darah Tinggi/Rendah
  • Resdung
  • Allergic Rhinitis (Radang Hidung)
  • Hernia (Uluran Angin) –
  • Gastrik
  • Ulser
  • Hepatitis B
  • Buah Pinggang
  • Lemah Tenaga Batin
  • Kemurungan
  • Membantu Menyahkan Toksid & Menurunkan Kadar Kolestrol Dalam Badan
  • Kebas Anggota Badan
  • Batu Karang
  • Migrain
  • Demam
  • Keletihan
  • Membantu Mengimbangi Semula Sistem Tubuh Badan

Kelebihan Herba Kencana Untuk Wanita

  • Menyelesaikan masalah Prolapse dan mengecutkan rahim.
  • Mengeluarkan kotoran seperti darah-darah dari dalam rahim.
  • Menyembuhkan ketumbuhan (Fibroid) dan ketumbuhan daging dibawah bibir faraj.
  • Mengeluarkan saki baki lendir keputihan.
  • Memulihkan buasir.
  • Membina semula kakuatan otot-otot faraj disamping merapatkan bibir faraj yang mengembang.
  • Menghangatkan dalaman faraj yang dingin.
  • Menghilangkan bau faraj.
  • Menegangkan kulit perut yang kendur akibat mengandung.
  • Menambahkan hormon.
  • Menambahkan keghairahan.
  • Menghilangkan sakit-sakit bahagian tumit, sendi dan anggota badan.
  • Menegangkan kembali payudara.
  • Kulit halus, licin dan gebu.
  • Cepat mencapai klimaks dalam hubungan seksual.
  • Agen imunisasi.
  • Menghilangkan bau badan.
  • Badan hangat, cepat berpeluh dan bertenaga.
  • Melancarkan perjalanan darah.
  • Memulihkan kembali sistem dalaman wanita selepas bersalin.
  • Anak-anak yang menyusu badan akan sukar menghidapi demam dan aktif.
  • Melambatkan proses monopaus.
  • Membantu mengekalkan warna hitam rambut dan mengelakkan rambut gugur.
  • Melawaskan pembuangan air kecil dan air besar.
  • Menurunkan berat badan ke tahap yang memuaskan.
  • Awet muda dan lain-lain lagi.
bungkusan herba kencana

Packaging Menarik.

Harga Dan Cara Makan

Harga sekotak produk ini pun tak adalah mahal sangat. Hanya RM45.00 / sekotak. Dek kerana nak jimat, ibu makan 2 biji sahaja sehari. Hehe, sepatutnya 4 biji sehari tau!. Dalam sekotak tu ada 60 biji. Mujur berkesan juga walau makan tidak ikut aturan. Hehe.

Oh! ya, produk ini juga sesuai sangat untuk ibu-ibu yang sedang menyusukan anak.

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


3 Responses

  1. azila berkata:

    kalau lewat datang haid boleh makan tak

  2. titan berkata:

    ni untuk orang perempuan je kan??
    Jom baca entri di blog titan : Komisen ke 13 dari InnityMy Profile

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge