Jom Pi School!!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Sejak di hantar ke Pusat Anak Permata Negara, Mifzal Arsyad semakin bersemangat bangun pagi..katanya “Nak school”..

Seronok ibu, kalu memula dulu..kemain susah nak kejutkan Mifzal bangun tidur..silap kejut, Mifzal akan meragam sangat..sampai ada 1 hari tu yang ibu terpaksa ambik EL sbb Mifzal meragam x mau ke taska..dah sampai kat taska dh tp Mifzal menangis2 mcm sakit2 tu sbb x mau duduk kat taska..merayu2 ajak ibu balik..

Mifzal Arsyad : ” ibu, jom balik” (sambil menangis)
Ibu : ” tak boleh la..ibu keje, adik duk sini ya..kan kawan2 ada.
Mifzal Arsyad : “tak mau duduk sini..balik lah..tak mau kawan-kawan”

Tp itu dulu..

Kalau skang..

Time kejut bangun..x perlu susah2 dah..ibu cakap.. ” Adik jom bangun, mandi..nak g school..terus bangun w/pun mata masih pejam..

Ibu : “adik nak pi school x?
Mifzal Arsyad : “ya..nak school”
Ibu : “best ke school?”
Mifzal Arsyad : “ya..best..ada kawan-kawan”

Good boy..skang ibu dh x susah hati nak kejut Mifzal pagi2..mandi pagi pun dh senang skang ni..kalu dulu sampai meronta2 x mau mandi even air x sejuk pun..sbb pakai shower heater..tp skang mandi air sejuk pun x pe…siap cakap lagi nak “main air-air”

Gambar : tersenyum gumbira Mifzal..dah siap nak pi school..tengah tungguh ibu…hehe

Posted with WordPress for BlackBerry Torch.

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


1 Response

  1. Syakilla berkata:

    As salam..sy nk tnye ade xno fon taska permata tapah?Sebab sy nk check mngenaik kemasukkan ank sy ke taska sana di terima atau x.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge