Inilah Dunia Kami…


hehe…disbbkan ada permintaan jgk..excited gak ibu nak share gambar2 umah sewa br ni..walaupun bukan umah kami..kami hnya menyewa je..tp buat masa ini..ini la dunia kami..ini la syurga kami..hehe

ok..x yah citer panjang..ini la gambar2 yg sempat ibu snap..ini la rumah sewa yg kami sewa dgn hanya RM200.00 sebulan..thanks to my SIL & family coz bg sewa umah ni..(w/pun atas permintaan derang jgk suh kami sewa umah derang ni..tp kami sekeluarga tetap rs beruntung dpt duk di rumah yg besar n selesa ini )

:: hadapan rumah ::
:: petang2..tmpat lepak kami sekeluarga ::
:: ruang parking nga tmpat mifzal main buai ::
:: ruang tamu ::
:: ruang santai ::
:: ruang utk ibu bertenet ::
:: ruang makan tetamu..blm beli meja makan chanteq lagi..tgh kumpui duit..uhuk ::
:: dinding antara ruang makan nga dapur kering ::
:: ruang makan kedua a.k.a dapur kering ::
:: dapur basah..tmpt ibu asah skill masak ::
:: ruang ibu asah bakal menjahit ::
::besarnya build in almari dlm bilik tidur utama..ihik ::
:: bilik air dlm bilik tido utama..siap nga water heater n ada bath tub..leh rendam2 badan ::
:: air-cond dlm bilik tido utama a.k.a ibu n abah room ::
:: pintu bilik stor ::
:: pintu bilik ke-2 n ke-3 or bilik mifzal n bilik tetamu ::
:: bilik mifzal n bilik tenet abah..ada bilik air sekali ::
:: bilik air ke-3 n tempat basuh baju n tmpat iron baju ::

so…ini la antara gmbar umah br kami..alhamdulillah…buat kami selesa la..dah lebih dr selesa..tp harapan utk miliki umah sendiri tu tetap ada..ya la x kan selamanya nak menyewa je kan..nak gak duk umah sendiri..insya Allah…adalah rezeki utk kami nnt..

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


11 Responses

  1. fazilzura berkata:

    WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAhHHHH

    daku amat jeles.. siap ado laman yg luas tu .. huhuhu besh n ye kalau harga cmtuh kat KL
    wakakak dlm mimpi lerrrr

  2. shah-ila-ain berkata:

    cantik sungguh umah baru kamu…besar erkk..sgt morah….mel pun tingin nak berumah sendiri…uhuukkk nampaknyerr 3/4 tahun lagilah baru leh pk pasal umah…biz baru nak mula…

  3. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    to kak wil : hehe..ha ah kak..kalau kt kl mau dekat 600-700 kot sewanya kan..ni pun sil bg rege adik beradik jer..kalau org luar..x dptnya rm200 sebulan..dr umah dia terbiar kosong or org lain nyewa..baik dia offer kat kami ni..

    to alya : ada gak dgr sil ckp nak beli umah kt ipoh..mil pun bg idea suh beli umah ni nga depa kalau diaorg nak jual..tp kalau umah dah siap cam ni..sure ratus ribu..uhuk..x der duit la plak..

    to nas : ha ah mmg rs sunyi utk 3 beranak je..tp x per la..kalau rs takut duk berkurung dlm bilik la..

    to ryn : byk untung ryn..ihik..alhamdulillah

    to reena : ha ah..rs seronok reena…tp kalau umah sendiri lg seronok kan..

    to jue : mmg untung..tp kat kg cam ni mmg leh dpt rege cam tu..kalau kt kl..telan air liur je la..

    to bed : tu la mmg selesa la bed..mujur sil offer..kalau x duk la kami mnyewa umah sewa lama tu lg..

    to nur : berangan gak ni nak umah cam ni..tp ingat kalau ada rezeki nak buat rumah sendiri..desihn sendiri..ihik…tp kena cr tanah dullu..

  4. nurshah80 berkata:

    best nyerrrrr …. beruntung badan dapat rezeki cam ni.. kat johor kalu 200 nur dapat sewa bilik paling kecik je tau….. kalu dapat peluang beli lagi syok kan….

  5. Bed berkata:

    cantik, selesa & murah compare to keluasan nye…….

  6. Jue a.k.a Ibu Iman Zafran berkata:

    mak aik..!~ dah Besar.. Murah pulaks tueeee…bestnyerrrr..!!~ banyak untun tueee..

  7. Reena berkata:

    besarnyaa….seronokla duk rumah mcm nie..kat sini tak boleh jumpe lagi…200 murahnya…cantik rumah akak…luas

  8. KasiH berkata:

    besarnyaaaaaaaaaaaa + cantikkkkkkkkkkkk….murah plak tuh…untung ko ainey…

  9. nasz berkata:

    cantik dan besaq nya umah hang ni ainey oii, RM200 je?? kalo kat KL ni ntah bpe la sewa umah besaq mcm ni… tp kalo dok 3 beranak je, mcm sunyi sikit dak? dah la daku penakut, mmg tak leh dok 3 beranak je umah besar mcm ni…

  10. alyyani berkata:

    utk rm200 sebulan rumah yg besar n selesa mcm ni, sgt la berbaloi. bole la kecek owner nak beli ainey.. 🙂

  11. Bibu berkata:

    besar sgt umah ni Ainey!200 sebulan adoi guling2 akk tgk..kalo kat sini ler 200 tu takat sewa bilik pon lom tentu leh dpt.

    psst: akk mungkin bukak semula order Tshirt limited 10 order shj.nak bgtau ye..so far size L tu akk rase dah cukup besar.okla tew!

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge