Hari Isnin (29 Ogos 2011) Cuti Umum Ke?


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

betul ke hari isnin, 29 Ogos ni cuti umum..sbb ibu dengar ramai yg cakap macam tu n ibu sendiri pun ada baca kat footer (eh panggil footer ke..ihik..ibu x tau apa ke namanya) TV astro awani pasal cuti hari isnin tp x footer tu kan cepat je berjalan…so x dapat baca habis..so x sure la hari isni yg mana cuti? or pasal apa ringakasan berita tu..then ibu try google kat internet kot2 ada berita pengumuman hari cuti tu..tp x de…so ibu abaikan je dan mengganggap yg hari isnin nnt still hari berkerja selagi x diumumkan secara rasmi..mungkin ibu salah baca kot kan..

tp pagi ni..kawan sepejabat ibu ada bagi tahu..kawannya ckp hari isnin 29 ogos ni cuti..dia baca kat tv…huhu..so kira bukan ibu je yg terbaca hari tu..kawan kepada kawan ibu tu salah baca jugak ke..sbb x de kenyataan media pun pasal hal tuh..kalau betul ada pengumuman..sure dah byk org buat entry pasal tuh kan..

kalau lah betul kan..ibu sbenarnya lagi suka cuti pada hari isnin n jumaat (amboi tamak tu..nak dua hari..hehe)…sbb ibu nak balik kg..so x yah la apply cuti..lg pun alang2 je kan..cuti sebelum n selepas raya tu..kalau dua2 hari tu dapat cuti umum bestnya..seminggu la cuti raya..cuti rehat ibu x terusik..suka2..huhu

tp itu hanyalah anganan ibu je..bestnya kalau cuti..

dalam duk google tuh..terjumpa lak pengumuman

KUALA LUMPUR: Kerajaan membuat keputusan untuk mengumumkan cuti umum tambahan menjelang hari raya puasa tahun ini kerana ia dijangka jatuh bersamaan dengan sambutan hari kemerdekaan negara iaitu pada 31 Ogos.

Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Mohd Sidek Hassan ketika mengumumkan demikian berkata, bagaimanapun, tarikh sebenar cuti umum tambahan itu akan bergantung kepada pengumuman tarikh hari raya yang akan diisytiharkan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Melayu sebagaimana lazimnya.

Sekiranya hari raya pertama jatuh pada Selasa 30 Ogos yang juga bermakna hari raya kedua akan bersamaan dengan sambutan hari kemerdekaan negara pada Rabu, 31 Ogos, maka hari Khamis, 1 September akan diisytiharkan sebagai hari cuti umum tambahan, kata Sidek dalam satu kenyataan, Selasa.

Bagaimanapun, sekiranya hari raya pertama jatuh pada Rabu, 31 Ogos yang juga bersamaan dengan cuti umum sambutan ulang tahun kemerdekaan negara, maka hari raya kedua akan jatuh pada 1 September dan ini bermakna 2 September akan diumumkan sebagai hari cuti umum tambahan.

alah…kalau yg ni mmg la sah2 akan cuti sbb jatuh pd hari merdeka..x yah umum pun org dah tahu dah..pada ibu ni bukan cuti tambahan tp cuti ganti kan..

ps : mood raya pun x datang lg..dah sibuk nak cuti..raya ni ibu x leh nak bersenang lenang..byk sgt kerja nak dibuat..ada 3 assignment nak kena hantar lepas raya n utk pertemuan ke-3 ni ada mid term plak tuh..huhu..takutnya..baru baca satu subjek je..tu pun belum habis..assignment pun x siap lg..banyak tuh..huhu..help.!!

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge