Hari Ini Ibu Cuti !!


Assalamualaikum wbt dan Salam Sejahterahmm…hari ni ibu cuti..cuti tanpa rekod..ganti cuti sbb sabtu lepas ibu kerja..


ibu hepi sgt sbb sebenarnya..ibu rs cam dah lama ibu x cuti walhal ry haji thn lepas ibu cuti gak balik kg.. n pas cuti ry hj ari tu..kerja ibu x abih..memanjang je ada..siap yg ada..dtg yg lain plak..

hari ni cuti..ibu x dak la rancang nak ke mana2..cuma ptg nnt je nak ke klinik utk monthly checkup mifzal yg tertangguh dr awal bulan 1.

abah pun keje..memula ingat nak ke Ipoh, nk ke OUM cawangan perak..nak amik modul abah..tp abah lak x leh amik cuti sbb sekolahnya ada program ptg ni…

bila la ibu sekeluarga nak pi cuti-cuti malaysia..walaupun duk dekat tapah..Cameron highland pun ibu x penah sampai lg tau..huhu..ntah..masa cuti sekolah hari tu…abah cuti..ibu lak bizi..bizi sgt..sampai nak cuti sehari pun x boleh..huhu..x per la..satu hari nnt..ibu leh rancang percutian keluarga nnt kan..masa tu pun kena spare ongkos banyak gak nak bercuti ni kan..

sian plak kat dak mifzal ni..ib cuti..tp x bawak pun mifzal pi jalan2 kan.. cuti hujung minggu ni pun ibu x kemana..abah je balik umah mil..ibu malas nak ikut sbb byk keje kat umah..nak kemas umah bagai..(boleh x bg alasan cam tuh..hmm..patutla abah majuk nga ibu semlm sbb x mau ikut dia balik..hehe)..ala..bukan sengaja x mau balik..bukan lama pun x balik umah mil..minggu lepas dua kali balik kan..

alasan x ikut balik tu mmg betul..mmg ibu nak kemas umah..sbb umah sgt2 berselerak..baper lama ibu x menyapu? setiap minggu ibu sapu tp..sampah tu ada jer..x pernah abih..bab melipat kain plak..satu hal..dah menggunung timbunan baju yg berbasuh tp x lipat lg..kalau ikutkan mmg rimas..tp ibu x sempat nak mengemas ms hr kerja…balik keje dah letih..hari2 ibu drive 60km pergi balik keje..pastu amik mifzal kt umah pengasuh..sampai umah terus terbungkang..huhu..

tp x per la..tu la hakikat kalau jadi ibu yang berkerja kan..nak buat cemana..ikut hati mmg nak jd surirumah sepenuh masa..tp blm kesampaian lg..kena bukak bisnes dulu kot..huhu..insya Allah..

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


5 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    mamashasha —> tu la..leh ngemas rumah..w/pun aku x der la mengemas sgt..byk abih ms dpn pc..hehe..tu la…hari2 aku drive gi balik keje..penat..

    chekuna —> ha ah..rehat2 puas la ni..esok mula la malas nak masuk keje ni..

  2. ~chekuna~ berkata:

    ainey..dpt cuti tu..rehat la puas2..yer..

  3. mamashasha berkata:

    haaa leh sambung kemas umah lagi…huhu mifzal cuti gak ke?haaaahaa alasan munasabah tu…60km ainey?jauh gak tu…..

  4. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    alyyani —> tu la..mmg rehat betul..mifzal lak tgh tido..apa lg..duk mengadap je la pc ni.

  5. alyyani berkata:

    harini cuti rehat puas2 ek. dgr jadual harian ainey mmg memenatkan. harap suami pun paham kan?

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge