Hari Ini Hari Gaji..Jom Shopping!!!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


ok…mmg hari yg dinanti2 kan la…hehe..x kisah la duit dah kosong or masih berkepuk dlm akaun kan…kalau duit yg dah kosong cam ibu ni lg la tertunggu..hehe

banyak urusan nak diselesaikan dgn duit ni…terutamanya…bil-bil..hutang piutang kalau ada… of coz la ada..hutang nga bank (ansuran keta>..hehe kan. syok kalau x dak hutang…tiap2 bulan dpt gaji bersih sama nga gaji kasar k
an…huhu

ok..ibu bukan nak cerita pasal tuh sgt..tp ibu tgh excited nak gi perabih duit gaji ibu…eh silap..bukan duit gaji ibu…sbb dah abih dah wat bayar billing2
..tinggal seciput je ni….hehe…ibu nak pi perabih duit abah…beli keperluan dapur, diri, keluarga n mifzal..

terutamanya barang mifzal..stok susu tinggal yg dlm bekas j
e..yg blm bukak dah abis stok..stok pampers pun tinggal berapa keping je..mmg kena timing la barang tu habis time dpt gaji..heheh..

percaya x korang…bulan lepas..mifzal minum susu sebanyak 9 packs yg 1kg tuh….percaya..percaya la..mmg 9 packs..huhu..kuatnya anak ibu menyusu..selalunya makin besar makin kurang minum susu..ini makin banyak minum susu..

kalau dulu..beli 6 packs je..ni bertambah jd 9 packs..dr 9 tuh..2 packs tinggal kat umah pengasuh..abih tu cemana x kuat minum…dah makan kurang…asyik mintak susu je..time tido mata pejam pun mintak lg..” ibu…shusu”..badan pun dah makin tembam..semalam timbang dah 17 kg…adeh..patut la makin lenguh tangan ibu mendukung mifzal pagi2..huhu..

stok pampers pun cam tuh gak..banyak pakai..ya la dah banyak minum,,kencing n yak pun banyak la..hehe..

:: gamba lama – dulu 9 packs tahan sebulan lebih..skang sebulan je ::

:: budak ini makin tembam ::

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


4 Responses

  1. nabilah_2908 berkata:

    bnyknya minum susu…tkpe la..sihat..drpd budak yg tak mahu minum susu.. 🙂

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    WATAK ATOK DALAM ESC

  2. suhida berkata:

    ainey,kuatnya mifzal minum susu. razi dan izzat dua2 org tu baru 6 paket sebulan termasuk yg hantar ke taska.biar betul.

  3. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    @@e_da tu la..kalau sepupu mifzal yg umur baya dia..makin besar makin kurang minum susu..tp mifzal terbalik plak..tu la..x kisah la..janji deme sihat kan..

  4. @e_da berkata:

    anak sy pun sama makin beso makin kuat menyusu kan… takpela janji dia selera.. sihat je mifzal

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge