Google Page Rank Baru Naik :D


Baca di blog HatiPutera mengenai blog beliau yang sudah dapat naik Google Page Rank (PR) 2. Terujanya.

Ibu pun nak check juga walaupun tak menaruh harapan tinggi sebab sepanjang menggunakan domain keluarga-mifzal-arsyad.com dua tahun yang lepas tak pernah naik PR. Bukan setakat tak naik, memang tak ada PR pun. Asyik PR 0 je semedang. Lepas tukar kepada domain IbuMifzal.Com ni 2 bulan lepas pun macam dah jemu nak kisah pada page rank bagai.

google page rank

Tapi mujurlah kemas kini kali ini, IbuMifzal.Com dapat naik ke PR 1. Jadi lah dari tak ada langsung kan.

Google PageRank (Google PR) is one of the methods Google uses to determine a page’s relevance or importance. Important pages receive a higher PageRank and are more likely to appear at the top of the search results. Google PageRank (PR) is a measure from 0 – 10. Google Pagerank is based on backlinks. The more quality backlinks the higher Google Pagerank. Improving your Google page rank (building QUALITY backlinks ) is very important if you want to improve your search engine rankings.

Semak Google Page Rank Blog

Boleh rank blog kengkawan kat SINI

ps : Mesti kengkawan lagi banyak naik PR kan. Tahniah ya. Ibu pun kena usaha lebih lagi ni. Dah habis exam ni boleh la rajin-rajin melawat blog kengkawan nanti 😀

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


20 Responses

  1. cik tom berkata:

    komen ciktom msk spam ke?kl ye tlg unspam.hee
    Jom baca entri di blog cik tom : Panduan Lengkap Temuduga DPLI-SR j-QAFMy Profile

  2. cik tom berkata:

    tahniah blog dh naik pr!
    blog ciktom still maintain..
    Jom baca entri di blog cik tom : 3 Blog Pilihan TerbaikMy Profile

  3. AkmaOmar berkata:

    Wah.. naik PR yer.. tahniah.. 🙂
    Jom baca entri di blog AkmaOmar : Resepi Kek Coklat MoistMy Profile

  4. Hafizul berkata:

    emm lama tak singgah buat kacau kat sini..tut dah dapat pr1..tahniah ibu..semoga kenaikan itu sedikit sebanyak memberi inspirasi dan semangat utk terus berblogging…pondok kecil jer tak naik2..adoii
    Jom baca entri di blog Hafizul : 2012 Tahunku Yang KacakMy Profile

  5. Hazmin Hamudin berkata:

    Blog saya tak naik naik pun lagi. Masih kekal dengan PR 1 lagi.
    Jom baca entri di blog Hazmin Hamudin : Hari Isnin yang BluesMy Profile

  6. hatiputera berkata:

    Tahniah ibu kerana dapat 1 calit dari google dan terima kasih kerana Link back ke hatiputera. Amalkan selalu blogwalking ke PR yang lebih tinggi dan backlink berkualiti untuk google update page ranking akan datang.
    Jom baca entri di blog hatiputera : Selamat Hari Jadi Nur dan KasihMy Profile

  7. hairulafiz berkata:

    samalah kita ibu…baru dapat PR1……kena berusaha lagi macam HP tu…
    Jom baca entri di blog hairulafiz : Blog aku dapat PR1My Profile

  8. Cikgu Hairul berkata:

    Saya punya PR tak naik pun. Dulu pernah dapat PR2, lepas blog kena hack.. jatuh ke PR1. Sampai sekarang tak naik-naik.
    Jom baca entri di blog Cikgu Hairul : Perancangan cuti sekolah, apa aktiviti anak-anak?My Profile

  9. ajumohit berkata:

    tahniah ibu, 😉
    Jom baca entri di blog ajumohit : Kasih sayang seorang yang bergelar IBUMy Profile

  10. beckhr00y berkata:

    saya pun ada naik kali ni 😉
    Jom baca entri di blog beckhr00y : Google Pagerank Update | November 2012 PR UpdateMy Profile

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge