Google Page Rank Baru Naik :D

Baca di blog HatiPutera mengenai blog beliau yang sudah dapat naik Google Page Rank (PR) 2. Terujanya.

Ibu pun nak check juga walaupun tak menaruh harapan tinggi sebab sepanjang menggunakan domain keluarga-mifzal-arsyad.com dua tahun yang lepas tak pernah naik PR. Bukan setakat tak naik, memang tak ada PR pun. Asyik PR 0 je semedang. Lepas tukar kepada domain IbuMifzal.Com ni 2 bulan lepas pun macam dah jemu nak kisah pada page rank bagai.

google page rank

Tapi mujurlah kemas kini kali ini, IbuMifzal.Com dapat naik ke PR 1. Jadi lah dari tak ada langsung kan.

Google PageRank (Google PR) is one of the methods Google uses to determine a page’s relevance or importance. Important pages receive a higher PageRank and are more likely to appear at the top of the search results. Google PageRank (PR) is a measure from 0 – 10. Google Pagerank is based on backlinks. The more quality backlinks the higher Google Pagerank. Improving your Google page rank (building QUALITY backlinks ) is very important if you want to improve your search engine rankings.

Semak Google Page Rank Blog

Boleh rank blog kengkawan kat SINI

ps : Mesti kengkawan lagi banyak naik PR kan. Tahniah ya. Ibu pun kena usaha lebih lagi ni. Dah habis exam ni boleh la rajin-rajin melawat blog kengkawan nanti 😀

 337 jumlah dibaca,  1 dibaca hari ini

Jom Kongsi!
About Ibu Mifzal 1507 Articles
Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.

20 Comments

  1. emm lama tak singgah buat kacau kat sini..tut dah dapat pr1..tahniah ibu..semoga kenaikan itu sedikit sebanyak memberi inspirasi dan semangat utk terus berblogging…pondok kecil jer tak naik2..adoii

  2. Tahniah ibu kerana dapat 1 calit dari google dan terima kasih kerana Link back ke hatiputera. Amalkan selalu blogwalking ke PR yang lebih tinggi dan backlink berkualiti untuk google update page ranking akan datang.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*