Bonus Raya 2012


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

semalam tgk berita, PM Malaysia ada maklumkan yang kerajaan akan mempertimbangkan pemberian bonus raya kepada kakitangan awam tahun ini bergantung pada kemampuan kerajaan dan pengumuman bonus itu akan dibuat dalam masa terdekat. mungkin ada berita baik bakal diterima oleh 1.6 juta penjawat awam awal ogos ini.

Sumber Gambar : Google

ibu sebagai salah seorang penjawat awam mmg sgt berharap ada bonus raya kali ini. jumlahnya terpulang pada kemampuan kerajaan. bukan apa…sekurang-kurang meringankan beban penjawat awam yg kurang mampu utk menyediakan persediaan hari raya…tau lah kan harga barang semua naik.

sebelum ni pun pihak CUEPACS mmg ada mengeluarkan kenyataan memohon pertimbangan kerajaan mengenai bonus raya ni..hope dapat la perhatian daripada PM kan..

ps : kalau boleh bukan penjawat awam saja yg akan dpt bonus raya..majikan swasta pun perlu menimbangkan pemberiaan bonus atau duit raya pd kakitangan masing2..mmg ada syarikat swasta yg bagi tp ada jugak yang x bagi kan..kalau kerajaan boleh control senang la..tp ini x boleh..kalau buleh pun just saranan je la kan..x pe la kita sama2 doakan..

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


13 Responses

  1. Ummi Hanie berkata:

    moga2 dapatlah ye… bini pekerja gomen aka saya pun dpt tumpang sekaki.. hik2
    Jom baca entri di blog Ummi Hanie : Wordless Wednesday #51: Amalan-amalan yang perlu diperbanyakkan ketika RamadhanMy Profile

  2. hafizul berkata:

    Untung kerja tetap kan..dapat bonus..harap ada la tempias untuk kita ni kerja sambilan…huhu…
    Jom baca entri di blog hafizul : Pancing SEO Dengan Umpan Lagu Pondok KecilMy Profile

  3. kakngah berkata:

    majikan kita takde bg bonus cuma bg advance sebulan gaji tanpa interes…
    tak amik pun…
    belum sedia untuk dipotong gajinya tetiap bulan hihihi!!
    Jom baca entri di blog kakngah : Lama sungguh tak bersiaranMy Profile

  4. dennis berkata:

    Nyum nyum
    Jom baca entri di blog dennis : LOADING TIME BLOG MYKELEDEKMy Profile

  5. puanbee berkata:

    suami sy kerja swasta 🙂 ada lah sikit bonos
    Jom baca entri di blog puanbee : Eyriqazz vs Denaihati vs Jebeng OtaiMy Profile

  6. sweetkurma berkata:

    wahhh seronoknya dapat duit raya kan
    Jom baca entri di blog sweetkurma : pencinta lelakiMy Profile

  7. Jebeng Otai™ berkata:

    dilema pekerja swasta..kdg2 bg kdg2 xder..silap2 kene potong gaji pula..huhu
    Jom baca entri di blog Jebeng Otai™ : Bot dan Bounce rate : Apa kaitannya ?My Profile

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge