Bonus Raya 2012

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

semalam tgk berita, PM Malaysia ada maklumkan yang kerajaan akan mempertimbangkan pemberian bonus raya kepada kakitangan awam tahun ini bergantung pada kemampuan kerajaan dan pengumuman bonus itu akan dibuat dalam masa terdekat. mungkin ada berita baik bakal diterima oleh 1.6 juta penjawat awam awal ogos ini.

Sumber Gambar : Google

ibu sebagai salah seorang penjawat awam mmg sgt berharap ada bonus raya kali ini. jumlahnya terpulang pada kemampuan kerajaan. bukan apa…sekurang-kurang meringankan beban penjawat awam yg kurang mampu utk menyediakan persediaan hari raya…tau lah kan harga barang semua naik.

sebelum ni pun pihak CUEPACS mmg ada mengeluarkan kenyataan memohon pertimbangan kerajaan mengenai bonus raya ni..hope dapat la perhatian daripada PM kan..

ps : kalau boleh bukan penjawat awam saja yg akan dpt bonus raya..majikan swasta pun perlu menimbangkan pemberiaan bonus atau duit raya pd kakitangan masing2..mmg ada syarikat swasta yg bagi tp ada jugak yang x bagi kan..kalau kerajaan boleh control senang la..tp ini x boleh..kalau buleh pun just saranan je la kan..x pe la kita sama2 doakan..

 1,298 jumlah dibaca,  1 dibaca hari ini

Jom Kongsi!
About Ibu Mifzal 1507 Articles
Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.

13 Comments

  1. majikan kita takde bg bonus cuma bg advance sebulan gaji tanpa interes…
    tak amik pun…
    belum sedia untuk dipotong gajinya tetiap bulan hihihi!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*