Bersiaran Dengan Netbook Baru..


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


hehe…senyum lebar la ibu…bila ibu dah ada netbook sendiri…sblm ni x pernah terpikir pun nak pakai netbook ni…ya lah kan ibu lebih suka kepada PC or Notebook..leh baca entry PC Baru.

ibu mmg ada bgtau abah nak beli notebook baru sbb kan PC ibu yg juga baru ibu beli awal tahun ni selalu masuk workshop je…asyik2 rosak..fed up tau..beli beribu tp pakai x lama…pastu abah cdgkan beli netbook je la..rege pun murah sekt..kalau setakat nak jdkan 2nd komputer kan…lg pun kalau PC tuh dah siap nnt…mcm byk plak jdnya..PC ada..netbook ada & laptop pun ada..huhu..jgn la jd tamak ya..

so..petang semlm..ibu paksa abah menemankan ibu mencari idaman hati…
.
.
.
:: Acer Aspire One (Pink) ::

:: fresh dari kedai ::

:: kah..sangat tamak..sampai dua2 dibukaknya ::

ps : ibu beli netbook ni kat kedai yg sama ibu beli PC ibu dulu..so ms kat kedai tu..tokei tu ckp..motherboard PC ibu dah dihantar repaired kat center service dia di Ipoh..so derang pasang dulu motherboard derang kat CPU PC ibu tu..kira kasi pinjam dulu..nnt motherboard sebenar PC tu siap..derang akan tukar balik..so ibu pun bwk la balik CPU tuh..bila bukak sgt2 la slow sbb derang pakai intel celeron 1.2GHz je..yg ibu punya Intel Core 2 Duo 2.63 GHz (lebih kurang la..ibu pun dh lupa) tp mmg gila jauhla performance dia..huhu..

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


2 Responses

  1. velasrizal berkata:

    i pakai pc kt kedai je huhu..

    Jersi Baru Arsenal Musim 2010/2011

  2. mamashasha berkata:

    huhu…dr desktop,laptop ke netbook sume kau ade….dahsyat…..mesti tambah semangat nk blogging ni…

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge