Alhamdulillah, Rezeki Tahun Ini


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

semalam, ada berita gembira buat kami sekeluarga…

alhamdulillah..permohonan Abah Mifzal untuk kenaikan pangkat secara time-based telah berjaya dan diluluskan. tahun ni genap 10 tahun abah menjadi seorang pendidik.

perlantikan ini dipohon pada tahun lepas n baru diketahui keputusannya mingu ini..menurut abah..ada kengkawan sekerjanya tidak memohon kenaikan pangkat ini..di sekolah abah..hanya abah seorang yg memohon..alhamdulillah..rezeki abah dikala guru besar n kawan sekerja lain memberitahu permohonan kenaikan pangkat ini lambat utk diluluskan..sebab tu ada jgk yang belum berminat untuk memohon w/pun dah cukup syarat…mujur abah pohon tahun lepas..merasa gak la gaji naik tahun ni.. 😀 heheh..ibu lak yg happy lelebih…

kepada guru-2 yg ada memohon kenaikan pangkat secara time-based ini leh la check permohonan anda di www.moe.gov.my/naikpangkat

naik pangkat

giliran ibu bila plak? huhu…kalau naik pangkat time-based ni mmg lambat lg la..kena tunggu 9 tahun lagi..x mcm guru..kakitangan awam yang lain memerlukan tempoh perkhidmatan selama  15 tahun baru layak utk dapat KUP..lama kan..x per la ada gak peluang nak naik pangkat kan..tp if nak cepat mmg la kena cari inisiatif lain..like sambung study.. kalau ada rezeki n peluang selepas 4 tahun dah leh jawat jawatan baru yg lebih tinggi grednya.. 🙂

ps : semoga impian ibu akan termakbul..aaamin…

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


1 Response

  1. 🙂
    Jom baca entri di blog Ibu Mifzal Arsyad : Wordless Wednesday #3 : Kanta Pembesar?My Profile

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge