Aa Ba Ta Bersama Mifzal

Jom Aa Ba Ta Bersama Mifzal. Mifzal suka belajar Iqra’. Buku Iqra’ tahap 1 antara buku yang disukainya. Hari-hari minta mahu baca Aa Ba Ta. Mifzal mendapat didikan tidak formal di rumah (diajar oleh Ibu & Abah Mifzal) manakala didikan formal di Tadika Kemas, belajar Iqra’ setiap hari Selasa & Khamis.

Aa Ba Ta Bersama Mifzal
Buku Iqra’

Alhamdulillah, Mifzal , senang mengikuti pelajaran Iqra’ yang diajar. Sekarang, kalau ikutkan sudah khatam buku Iqra’ tahap 1. Sudah dapat baca sampai habis buku tersebut tetapi bila mahu menyambung ke buku Iqra’ tahap 2, katanya, buku itu salah. Ya! ada sedikit kesilapan cetakan pada buku Iqra’ tahap 2 yang ibu beli di Karnival Buku tempoh hari.

Kata Mifzal, “Ibu, Boboy tak mahu buku Iqra’ 2, nya salah. Huruf Ha tak ada titik, huruf Jim baru ada titik”. Ibu yang belum sempat membelek buku itu selepas membelinya (Beli dalam set- ada 6 buku kesemuanya) terpinga juga ibu sekejap. Selepas diterangkan oleh Abah Mifzal, baru ibu faham. Rupanya, huruf Ha di salah cetak menjadi huruf Jim. Oh! patutlah tidak mahu baca buku itu, sebab buku itu salah pada dia. Hehe..Boboy..boboy.

Jom Aa Ba Ta Bersama Mifzal

Jom layan Mifzal baca Aa Ba Ta πŸ™‚

 781 jumlah dibaca,  1 dibaca hari ini

Jom Kongsi!
About Ibu Mifzal 1507 Articles
Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*