31 Mac 2012 : Earth Hour 2012


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

hari ini, jom sama-sama kita support Earth Hour 2012, x lama sejam je..dari kul 8.30 pm – 9.30 pm je.

bil elektrik kt umah ibu ni pun makin lama makin meningkat, dari x lebih RM50 (tahun 2009) hinggalah skang dah melebihi RM150 / sebulan..teruk kan!! gini la jadinya bila x ingat nak berjimat.. lampu yg x perlu dipasang.. tp setiap malam mmg 1-2 lampu kena pasang, mean dlm umah n lampu luar rumah..tahu la sini kawasan tersorok sket..kalu x pasang lampun mcm senang lak mat2 dadah melilau kan..it’s okay, if pasang lampu utk keselamatan kan..tp yg bil2 melambung ni bukan takat pasang 2-3 lampu kan..hehe..laptop dipasang 24 jam..mana la bil x melambung, ditutup bila hari hujan n kilat berdentum-dentum je..itu pun sebab risau laptop or pc kena kilat..

aduhai..kena insaflah..x boleh membazir2 mcm..membazir2 ni kan amalan syaitan..x nak aih jd se species plak..huhu…okay…jd kan earth hour ni satu permulaan..chaiyokk!!

ps : jom sama-sama kita 🙂

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge