Wanita Kena Tipu Oleh Lelaki Asing Kenalan Internet


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

ibu baru pas baca berita mengenai seorang wanita ditipu oleh seorang lelaki asing yg dikenali melalui internet..hmm..selalu kan dengar kes2 gini…kenapa la mudah sangat terpedaya dengan lelaki2 yg x dikenali ni….yg herannya..bila lelaki tu ajak ke hotel..buat apa diikut..x kan la x tahu niat org tu..apa lg nak dibuat kalau g ke hotel tuh..kdg2 benda ni terjadi sbb kelemahan wanita untuk mempertahankan maruah diri. perkara2 begini boleh dielakkan..bukan nak salahkan cara perkenalan melalui internet..tp selidik la dulu siapa kenalan tu..jgn mudah menerima dan percaya bulat2 pada lelaki tambah2 lelaki asing…

entah lah..bila dah jadi kes2 begini..bila maruah dah tergadai…sesal kemudian tiada gunanya..

SHAH ALAM: Seorang ahli perniagaan wanita kehilangan jam tangan berjenama dan barang kemas bernilai RM125,000 selain diugut RM30,000 oleh lelaki yang dikenalinya menerusi Internet.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Senior Asisten Komisioner Mohd Adnan Abdullah, berkata janda berumur 30-an itu melaporkan bahawa pada 11 Ogos lalu dia telah dijemput seorang lelaki yang memperkenalkan dirinya warga Australia yang dikenalinya melalui Internet untuk ke sebuah hotel di kawasan Sepang.
“Mangsa mengadu telah mengadakan hubungan seks dengan suspek dalam bilik itu dan kemudiannya tidak sedarkan diri setelah diberi minuman oleh suspek yang kemudiannya melarikan diri,” katanya kepada pemberita di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor di sini hari ini.
Mohd Adnan berkata pihak pengurusan hotel yang merasakan sesuatu yang tidak betul telah berlaku, telah membuka bilik itu dan menemui wanita berkenaan dalam keadaan terbaring dan membawanya ke hospital.

Selepas sedar, wanita itu mendapati jam tangan Rolex dan barang kemasnya hilang.

Dia juga pernah diugut oleh suspek yang meminta RM30,000 untuk tidak menyebarkan gambar-gambarnya yang tidak senonoh yang dirakam di bilik hotel itu.

Mohd Adnan berkata polis telah menubuhkan satu pasukan petugas bagi mengesan lelaki itu yang dipercayai bukan warga Australia sebab pasport yang digunakannya itu adalah palsu. – BERNAMA

Sumber :  Bernama & Berita Harian

 

 



Jom Kongsi!

Related Posts:

  • No Related Posts
96 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge