Cerita


(Cerita)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Lama sudah blog ini tidak di’update’. Malas dan tiada mood untuk berblog. Lagipun, kebelakangan ini agak sibuk dengan tugas di pejabat dan di rumah. Tugas sebagai pelajar pun menimbun. Banyak ‘assignment‘ yang perlu dihantar minggu hadapan. Dalam kesibukan ini, sayang juga untuk biarkan blog ini terus bersawang. Ibu ambil masa sedikit untuk membebel di sini. :p

cerita kehidupan
Cerita Ibu & Kehidupan

Sebenarnya, tiada yang menarik pun…kehidupan ibu dan keluarga, biasa-biasa sahaja. Alhamdulillah, dikembalikan kesihatan setelah demam, sakit tekak dan bengkak tonsil. Lebih menyedihkan, Mifzal Arsyad kesayangan ibu pun turut demam. Mujur tak lama demamnya.

Baca Lagi



Minggu Exam Dan Big Apple

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Horrray!!! Minggu exam dah tamat. Seminggu ini rasa serba tak kena. Kelam kabut belajar. Masa nak baca buku, masa itu juga lah nak buat kerja lain. Dugaan betul. Hehe. Bila dah habis exam, tak ada la plak nak buat kerja lain. Gitu lah gayanya bila tiada persediaan awal. Belajar di saat akhir. Adeh. Jangan ikut peel belajar ibu ya! hehe. Memang semester ini tidak berapa yakin untuk dapat result yang OK. Tawakkal sahaja lah. Sudah usaha walaupun last minute kan. Semoga lulus  semuanya dengan jaya.

Ibu bercuti seminggu. Berulang dari Perak ke Kuala Lumpur untuk menghadiri peperiksaan akhir semester. Ada waktu peperiksaan pada sebelah petang, waktu pulangnya bersesak pula di dalam LRT dan Komuter. Huhu, macam rasa kerja dekat KL pula. Tak selesa betul bila bersesak-sesak begitu. Begitu kot yang warga kota lain rasa ya.

Baca Lagi

Mood Final Exam

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Kurang seminggu lagi, ibu akan menduduki peperiksaan akhir Semester Januari 2013/2014 bermula 13 Mei 2013 hingga 19 Mei 2013. Aduhai, kecut perut bila teringatkan exam ini. Belum mulakan apa-apa persediaan lagi. Buku masih di dalam beg. Soalan-soalan exam tahun-tahun sebelumnya masih belum dicetak. Nota slide juga belum dicetak. Teruknya!!

4789956452_83c32973f1_z

Carry marks subjek-subjek yang diambil semester ini juga ibu belum ketahui. Gigil!! Berapa lah markah yang dapat. Huwaa! Takutnya!

Baca Lagi