4GB Tak Cukup!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Alahai baru 2 minggu guna khidmat internet YES 4G, kouta 4GB yang dilanggan dah nak habis. Memang pengguna tegar internet betul lah. Hehe. Tengah duduk fikir, nak top up ke tak qouta ni. Sebab YES 4G (Postpaid) ini, jika kehabisan kouta bulanan, tidak dikenakan bayaran tambahan tetapi kelajuan melayari internet akan dikurangkan.

qouta yes

Ada 2 minggu lagi nak cukup bulan sebelum kouta di reset kembali. Rasanya memang tak cukup baki yang ada sekarang ini. Sebenarnya, gara-gara Mifzal Arsyad juga buka video di youtube, masa hari pertama langgan. Itu yang banyak guna data tu..huhu.

Kami memang biasa menggunakan plan internet yang tidak mempunyai kouta atau “unlimited qouta”. Bila ada kouta ini rasa agak kurang seronok. Sekejap-sekejap buka website YES, untuk tengok berapa lagi kouta yang tinggal. Nak bertenet pun tidak senang hati.

Di rumah ini, ada 4 devices yang selalu digunakan untuk melayari internet. Nampak gayanya, bulan depan kena upgrade pakej lah. m(_ _)m



Jom Kongsi!

Related Posts:

  • No Related Posts
811 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


20 Comments

  1. Anonymous

    Laju x kak pkai yes, akak ddk area mne? Sye ddk rawang-kl, pstu blek kg endau, johor. Laju x agak2 pkai area2 ni, klau kl tu laju lh kot, rawang ngan endau tu lh x tau?

  2. Hairul Azni

    Saya pun guna YES (4gb)..kena pandai control sikit..kalau anak nak tengok youtube,saya cakap internet takde.. 🙂
    Tapi kadang2 sebab kesian terbabas jugak bagi diaorang layan youtube..
    Setakat ni saya belum upgrade lagi..agak2 kalau perlu dan lambat lagi nak sampai ke tarikh cycle dia tu,saya top up je..
    Jom baca entri terbaru di blog Hairul Azni : 8 Koleksi Menarik Seni CinemagraphsMy Profile

    1. hehe..gaji naik sket je… tp byk perbelanjaan perlu cover..huhu..tgk dulu cemana..msh duk fikir nak upgrade paker or just top up je..huhu

      ps : still x dpt lg ya sis..kalau ikut cr saya..sy pernah buat ms hosting nga fivio dulu..

      mula2 backup database. kemudian re install wordpress.