Sedihnya


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Sedihnya..smlm byk benda berlaku…x pe la…ujian dan dugaan dari Allah SWT..ibu redha je..

Kereta kancil yg hari2 ibu guna g kerja smlm tetiba je putus timing belt..huhu sejak guna keta tu dr hujung tahun lepas..ibu lgsg tak terfikir utk check n tukar timing belt tu..masa service pun tak terpikir..wal hal tukar timing belt kancil just cost seratus lebih je…ini kalau dh overhaul..mau dekat seribu..or lebih, ibu x sure…huhu..nasib2!! duit bonus dapat kelmarin dulu..kena la guna utk baiki kereta..x dapat la nak wat persiapan raya..baru je minggu lepas bayar road tax n insuran persona cost dkt RM1200..ya la persona kan br setahun pakai…insuran masih mahal..huhu…berturut2 ni pakai duit je beberapa bulan ni..bulan 7 bayar yuran UUM dekat RM2000, bulan 8 bayar road tax n insuran, hujung bulan 8, overhaul keta kancil, awal bulan 9 balik kampung, bulan 10 ni lak insurans n roadtax kancil…huhu semua pakai duit…berturut lak..haish…x boleh mengeluh..sapa tau cost overhaul kereta kancil berapa? Komen sat…huhu

Ok..tu bab kereta…ni bab modem streamyx lak…seperti yg ibu pernah citer sblm ni dlm entry yg lepas2…mmg sejak duk umah kakak ipar (menyewa ya bukan menumpang!), selalu sgt terjadi komputer, laptop n modem rosak dek kilat…ok ni ibu bukan nak salahkan umah sbb ni mmg kelalaian sendiri jugak…cuma yg peliknya peralatan elektrik lain ok je w/pun terpasang masa kilat sabung menyabung..masa duk rumah sewa lama lg la..mmg dh tabiat, time hujan x tutup pun modem n laptop or PC..tu yg bila duk umah skang ni tabiat tu x leh diubah..huhu..tp kdg2 cuba gk ubah sikap tp x bersungguh..huhu…dh 5 Laptop rosak sbb kilat..yg baru beli awal tahun ni pun br gak rosak…pas tu x leh dibaiki dh..n yg terbaru smlm rosak modem..magicnya laptop acer pun terpasang gak n sedang connected to modem tp x lak kena kilat..laptop2 sblm ni yg kena kilat ialah brand2 spt Toshiba, 2 laptop HP, Dell n IBM..modem saja pun dh byk rosak..rs ada 4 kot modem rosak…

Huhu x serik2 ke ibu? Bukan x serik tp cuba ubah gak sikap sambil lewa tu..mmg modem tu dh tutup siap cabut wayar phone semua..tp ibu nak guna..so ibu psg lah balik..kononya nak guna kejap je..kebetulan ms tu ibu tgh update blog..kononya pas update blog nak sambung baca buku…tup2..bila dah siap update..lupa nak tutup..masa tu x hujan lg…masa duk baca buku n sambil melayan mifzal tgk kartun…ibu ralit..x ingat lgsg nak tutup modem tuh n laptop..huhu…natijahnya berasap la modem tu..sib baik laptop acer tu x de apa2..kalau laptop sblm ni..nga laptop2 berasap..huhu..

Maafkan ibu abah…ibu sgt cuai… Dah lah nga abah x sihat hari ni..kena faced byk problem yg ditimbulkan oleh bini dia ni…huhu..

Ps : ibu kena ubah sikap sambil lewa n cuai ni!!!!

Posted with WordPress for BlackBerry

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge