Riang-Ria Bermain "Slide"


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

hehe..baca tajuk sure marah org bahasa ni..hehe main campur2 lak BM ngan BI..x pe lah..abaikan la ya..hehe

alkisah, Mifzal Arsyad mmg suka sgt main gelongsor ni, hari2 sure mintak nak main gelongsor kat taman dekat nga taskanya.

ini dialog 2-3 minggu yang lepas…

Mifzal Arsyad : Ibu, pelangi! (sambil tunjuk gambar pelangi kat buku mewarnanya), pelangi mcm gelongsor, gelongsor dalam English sebut Slide
Ibu : Pandai!! Adik nak main slide ke?
Mifzal Arsyad : Ya! Adik nak main slide.
Ibu : ok..esok ibu bawak adik main slide tp janji x mau kencing dlm pampers lg tau!!

Semalam, janji dikota..sbb Mifzal Asyad dah berjaya x pakai pampers..pakai pampers time tido je….huhu..4 tahun baru berjaya x pakai pampers.. :p

Jom layan gambar Mifzal Arsyad gembira di taman bermain slide.

ps : seronok anak ibu 😀

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge