Projek Hari Ini


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Sungguh hari ni x teringat nak update blog sbb bizi dgn hobi lama..hehe hobi kunun..x de la..ibu berprojek menjahit baju hari ni…lama dh terbantut ‘hobi lama’ tu…rasanya dah 2 tahun mesin jahit buruk ibu tu x digunakan…kain yg lama yg lum siap dijahit dek tertangguh sbb tiba2 je rs boring nga ‘hobi lama’ tu pun ibu dh simpan dlm kotak..x sambung jahit sbb saiz baju tu dh makin mengecil..hehe..

So ptg td..sempatlah menyiapkan sepasang baju kurung..eh! Bukan sepasang lagi sbb yg siap cuma baju je..kain lum dijahit..stok zip lak x de..pesan kat abah suh beli tp abah lupa lak…so tang kain tu..kena tunggu mood rajin ibu la..kalu xa mai..jawabnya x siaplah baju ni..hehe

(Edited on 26.7.2011)

Dek kerana smlm phone BB Torch ibu ni mengong jab..tetiba x dapat detect WiFi..n tetiba x dapat onlie ( harap maklum : x leh guna line DiGi utk post entry sbb sini x dak 3G ya..hehe ), so ibu x dapat nak upload entry ni smlm..

Ni lak sambungan omelan ibu di atas.. 😀
Pagi ni..subuh2 juga..ibu start menjahit kain utk baju kurung..ibu selongkar baju2 kurung lama ibu n recycle zip2 yg masih elok..hehehe..semangat nak siapkan jgk baju tu..hehee..so now baju kurung ibu dah siap..hehe..jimat RM25 upah jahit…masih ada 2 helai lg kain pasang menunggu giliran utk dijahit….bilakah?..huhu

Gambar ( mesin jahit antik ibu : masih ada ke yg guna mesin ni? 🙂 )

baju kurung siap jahit

mesin jahit antik

Posted with WordPress for BlackBerry

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge