Panas Hati Di Waktu Pagi


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


hari tu ada tulils entry ttg Yang Buat Ibu Panas Hati Bila Balik Dari Kerja!!!

kali ni panas hati di waktu pagi @ time nak gi keje…


ok…jalan dr rumah ibu nak ke jalan besar @ jalan utama (KL – Ipoh) bukan la jalan yg besar..jln kecik je…kalau ikutkan sepatutnya..x de la lori2 yg berderet ni lalu jln ni…

ya…mmg dulu x de..semenjak dua menjak ni je…berpuluh2 lori mengangkut pasir keluar masuk melalui jalan ni…

kenapa ibu geram? ya la..waktu lori2 lori ni beroperasi adalah di waktu pagi…korang paham2 je la kan..waktu pagi sibuk nga kenderaan org nak pi keje..nak hantar anak sekolah…disibukkan lg jalan ini dgn kehadiran lori2 pasir ni…

pernah ibu nak kuar simpang dr rumah ibu..x boleh n terpaksa menunggu agak lama dr kebiasaanny..sbb nak kasi lepas lori2 yg berderet2 n sgt la slow geraknya..nak mencelah deme rapat sgt…panas hati tau..dah la kita nak cepat..n lg satu sgt bahaya la bila lori2 besar ni selalu kuar masuk jalan kampung ni…

ibu x sure la lori2 ni beroperasi memunggah pasir ni ada permit ke x..ada yg ibu dgr cerita2 org kampung..katanya x de permit…kalau betul x de permit..kenapa x diambil tindakan? huh..

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


1 Response

  1. fazilzura berkata:

    sepatut nye kenderaan berat x leh ado atas jalan time kemuncak .. diorg tu x paham bahasa ke hapo kannn

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge