Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

OST Drama Gemersik Kalbu : Lagu & Lirik


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

smlm..buat pertama kalinya, ibu bari tengok drama Gemersik Kalbu yang menggantikan Tentang Dhia. ya lah selalunya x berpeluang nak tgk time2 maghrib mcm tuh..pada pandangan ibu, x menarik sgt sbb hero n heroinnya ibu x berapa minat…jalan cerita ok lah.. sbb pernah baca novel gemersik kalbu ni..

ibu buat entry ni sbnrnya nak kongsikan lirik lahu n link download lagu OST dalam drama Gemersik Kalbu tu…ibu perhatikan ramai gak yg mencari info pasal lagu2 dlm drama tersebut..so nak menghampakan..ibu kongsikan ya..

Obsesi – Aqasha

Matamu bibirmu
Pipimu dan juga senyummu
Membuat aku lebur
Hanyut di dalam ghairah
Kerna mu

Tubuhmu harummu hatimu
Oh semua aku mahu

Inginku gigit-gigit cuping telinga kecilmu
Luahkan perasaanku
dan membisikkan aku cinta kamu

Hadiahkan asmara di setiap pagi harimu
Dengan harapan agar kau tahu
Semoga kau tahu ku gila kamu

Auramu Pujuk rayu hatiku
Sering bergoncang jiwa ini
Siang malamku gundah
Tiada melihat wajahmu
Ku rindu

Download Link : KLIK SINI

Bila Aku Jatuh Cinta- Awi Rafael

Bisakah ku tanpamu
Bilakah ku tanpamu
Hatiku mulai rapuh, hatiku mulai sedih
Bisakah ku tanpamu

Bila aku jatuh cinta
Kan ku sebut namamu
Akan ku tulis lagumu
Akan ku katakan kata-kata indah
Hanya untukmu

Relakah ku tanpamu
Relakah ku tanpamu

Bila aku jatuh cinta
Kan ku sebut namamu
Akan ku tulis lagumu
Akan ku katakan kata-kata indah

Bila aku jatuh cinta
Kan ku doakan kamu
Menyempurnakan aku
Akanku buatkan semua yang terindah

Bila aku jatuh cinta
Kan ku sebut namamu
Akan ku tulis lagumu
Akan ku katakan kata-kata indah

Bila aku jatuh cinta
Kan ku doakan kamu
Menyempurnakan aku
Akanku buatkan semua yang terindah

Download Link : KLIK SINI

Cintamu- Siti Nurhaliza

Nota cinta lama
Ku jadikan lagu
Walau tidak seindah
Bisik kata yang kau beri

Tetap dalam hati
Siang malam menanti
Tak jemu aku
Dibuai kerinduan

Belum pernah ada
Getaran sebegini
Memang benar
Aku dilanda cinta kepadamu

(Korus)
Bercahaya hidupku
Dalam taman cinta
Sehingga segalanya seperti pelangi
Kau sambutlah rinduku

Jangan lepas lagi
Ku patri setia
Seteguh kasihmu buatku

Kini ku temui
Insan yang ku sayangi
Sentiasa di sisi
Bagai bintang yang berseri

Tetap dalam hati
Siang malam menanti
Tak jemu aku
Dibuai kerinduan

Satu jawapan
Engkau berikan
Bisa ku rasa
Segala rahsia asmara
Kau pesona cinta
Yang membawa bahagia

Download Link : KLIK SINI

Aku Wanita- Siti Nurhaliza

Aku wanita punya hati nurani
Yang tak dapat dibohongi
Pabila cinta telah membutakan mata
Dan membuat tuli telinga

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati belahan jiwaku ini

Cintaku ini anugerah terindah
Dari yang Maha Kuasa
Cintaku padamu tak pernah berubah
Meskipun kita berbeza

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati belahan jiwaku ini

Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati belahan jiwaku ini

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati belahan jiwaku ini

Haaaa…

Ku wanita…
Haaaa…
Ku wanita…
Yang hanya perlu kau fahami

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati belahan jiwaku ini

Wanita… ooo…
Ku wanita… hoouuu…
Wanita…

Download Link : KLIK SINI

ps : layan je la ya.. 😀

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


8 Responses

  1. mizz umie berkata:

    hanya yang kenal ‘CINTA’tentu akan menghargai karya sebegini

  2. mizz umie berkata:

    excellent welldone n fantastic i love it

  3. asmaq_annur berkata:

    i think lagu aqasha tu sikit punya best…
    senyum sOrang2 law dengar

  4. kimmie berkata:

    owh…aqash yg nyanyi lagu OST tu, pelik la lagu tu
    Jom baca entri di blog kimmie : Wordless Wednesday 12 – Terasa di Hong KongMy Profile

  5. puanbee berkata:

    haha OST ni tk berapa best lah , tp lagu ct best ..
    Jom baca entri di blog puanbee : Hari Pertama Una + Laila Dan KakakMy Profile

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge