Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Laptop Oh! Si Komputer Riba


Ya! Saat ini, ketika mood blogging ini datang, ibu terasa seperti mengingini sangat-sangat sebuah laptop a.k.a komputer riba. Dalam rumah ini bukan tak ada laptop. Ada saja. Laptop lama yang ibu sedang gunakan ini adalah kepunyaan bapa mentua. Laptop ini dipinjam setelah koleksi laptop yang ada sudah rosak kesemuanya. Percayalah, kelima-lima buah laptop kepunyaan kami itu rosak dek panahan petir. Huhu. Okay, bukan setakat laptop ya, tetapi desktop ibu pun dah rosak. Sampai sekarang masih belum hantar baiki sebab dah malas, Asyik rosak sahaja!

koleksi laptop atau komputer riba

Koleksi Komputer Riba Ibu Mifzal

Kiranya, nak kena masukkan lah keinginan untuk membeli laptop ini dalam wishlist tahun 2012 ini. Adakah akan tercapai? Oh!, kira duit dalam tabung syiling dulu. Hehe.

komputer riba dan PC

Komputer Peribadi

Laptop a.k.a Komputer Riba

Sebenarnya, laptop ini, ibu sangat perlukan bukan setakat untuk kegunaan blogging sahaja. Tetapi sebagai student, kemudahan ini sangat-sangat diperlukan. Tak kan nak buat assignment saja asyik nak guna PC kat pejabat pula. Eh! Salah tu! Itu menyalahgunakan harta pejabatkan. Walaubagaimana pun, ibu study ini pun untuk kerjaya ibu juga. Hehe. Laptop yang ada ini sebenarnya juga telah diconquer sepenuhnya oleh dua hero ibu. Ibu cuma boleh guna setelah mereka berdua tidak menggunakannya. Hmmm, tetapi boleh dibilang dengan jari berapa jam saja yang depa ini tak menggunakan laptop.

BACA INI : Aduhai, Kena Lagi

Itu lah, benda ini kan, bila dah tak ada baru terasa penting, Masa laptop ada banyak, tidak dijaga dengan elok pula, tepuk dahi. Bila dah rosak, mula lah pening!!

Tak mengapalah, duit boleh dicarikan. Kalu kumpul RM1.00 sehari, agak-agak bila cukup ya untuk beli laptop nanti. Hehe. Tak ada pula yang nak sponsor ya. 😀

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


8 Responses

  1. eiela berkata:

    banyaknya laptop,, sayang tuh kena panah petir plak.
    Jom baca entri di blog eiela : Variasi Cara Memulakan PersahabatanMy Profile

    • Ibu Mifzal berkata:

      itu la..nyesal kemudian mmg x berguna dah..sbb masalah wiring line tepon..kalau guna cable mmg terkena..kalau pakai wireless elok plak x kena..x pe la..lain kali kalu ada rezeki beli laptops lagi mmg kena lebih berhati2.

  2. titan berkata:

    ada duit lebih, beli yag mahal sket..
    Jom baca entri di blog titan : Disebalik kekacakan Denaihati..My Profile

  3. TopiJerami90 berkata:

    tapi better jangan beli acer…
    memang murah…
    tapi menyakitkan hati..
    🙁
    Jom baca entri di blog TopiJerami90 : Institusi Pendidikan MARA (IPMa) 2012My Profile

    • Ibu Mifzal berkata:

      Ramai yg kata acer skang x ok..kalu yg lama ok..cam laptop fil yg guna skang ni acer n okay sampai skang..sy pernah beli acer netbook..pun ok n skang dh kasi kt adik..ntahlah..kdg ikut nasib gak kan..

  4. kakzana berkata:

    Assalam…pc kita pun ntah berapa x masuk klinik. Laptop ok lg walau nazak jg. Skg bergantong pd tablet ni utk backup tp tak sama mcm guna pc. Anak2 skg pandai berintenet, takde chance mak bapak nk guna. Terpaksa ikut giliran…….kan?
    Jom baca entri di blog kakzana : NLHP DAN RENDANG TELURMy Profile

    • Ibu Mifzal berkata:

      Waalaikumussalam..itu lah, budak2 sgt pandai..semua tahu guna brg2 teknologi..tablet pun kdg2 x puas tgk..kira nak jgk guna pc atau laptop kan..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge