Jom Mengundi PRU 13, Parlimen Sudah Bubar


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera.

Akhirnya, tarikh yang dinanti-nanti telah diketahui. Parlimen dibubarkan secara rasmi pada hari ini (3 April 2013). Ibu kira bukan sahaja ibu yang menunggu-nunggu bila pembubaran parlimen akan dibuat bagi memberi laluan Pilihan Raya ke 13 dapat diadakan.

YAB Dato’ Seri Mohd Najib Bin Tun Abdul Razak telah mengumumkan pembubaran parlimen pada hari ini dalam sidang media selepas mesyuarat kabinet terakhir di adakan.

Bila tarikh penamaan calon dan hari mengundi akan diadakan? Yang ini kena tunggu pengumuman dari pihak Suruhanjaya Pilihan Raya dahulu. Tarikh-tarikh tersebut akan dikemas kini nanti.

UPDATE : Mengikut sumber yang boleh dipercayai. Dijangka tarikh-tarikh penting pilihan raya ke 13 adalah seperti berikut :-

tarikh mengundi

Mesyuarat SPR – 10 April 2013 (Tarikh Tepat)

Hari Penamaan Calon – 20 April 2013 (Tarikh Tepat)

Hari Mengundi – 5 Mei 2013 (Tarikh Tepat)

* Pindaan tertakluk pada pengumuman oleh Suruhanjaya Pilihan RayaΒ 

Apa-apa pun, sebelum hendak mengundi, pastikan nama ada dalam senarai daftar pengundi. Ibu dah check dah. nama ibu ada. Oh! memang tidak sabar nak mengundi kerana ini pengalaman pertama ibu walaupun nama sudah ada dalam daftar mengundi sejak Pilihan Raya yang ke -12 lagi. πŸ˜€

Jom semak nama dalam daftar mengundi. Boleh klik link di bawah.

https://pengundi.spr.gov.my/

www.pru13.gov.my

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


18 Responses

  1. hafizmd berkata:

    Selamat mengundi. Andai tarikh ni betul, senanglah nak buat perancangan awal =)
    Jom baca entri di blog hafizmd : Selamat Hari Lahir IsterikuMy Profile

  2. hafiz berkata:

    lupa plak kena bertugas juga ….huhuhu
    Jom baca entri di blog hafiz : Review JobdirumahMy Profile

  3. hafiz berkata:

    tak sabar nak mengundi…
    Jom baca entri di blog hafiz : Review JobdirumahMy Profile

  4. Ladfe Amir berkata:

    tepuk tangan…tepuk tangan
    Jom baca entri di blog Ladfe Amir : Wordless Wednesday (Si Comel Mimi Diyana)My Profile

  5. Juan berkata:

    parlimen bubar, yeyyyy
    Jom baca entri di blog Juan : Parlimen Malaysia Bubar 3 April 2013 oleh PM Najib RazakMy Profile

  6. ajumohit berkata:

    owhh pertama kali itu adalah mendebarkan hehehhe
    Jom baca entri di blog ajumohit : Aktiviti Mendaki Canopy Walkway Bukit FRIM, KepongMy Profile

  7. titan berkata:

    ohh.sudah bubar rupanya..patutla dapat sms tadi.
    Jom baca entri di blog titan : Persamaan aku dengan Albert Einstein.My Profile

  8. Bean Moreno berkata:

    berdebar pulak rasanye hehehe
    Jom baca entri di blog Bean Moreno : Wallpaper Penaik Semangat Yang Jatuh Semasa BekerjaMy Profile

  9. Dah tiba masanya untuk mengundi,
    Jom baca entri di blog Oneblogsocial.com : Hosting GermanMy Profile

  10. boni kacak berkata:

    jom mengundi. pastikan undi yang betul2.. πŸ™‚
    Jom baca entri di blog boni kacak : Ep#1 Ops Penyamun : Bophairy aka ChipMy Profile

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge