Jom Bantu Ringankan Derita Alia Haryanie


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Baca kisah mengenai Alia Haryanie @ Haryanie Mat Husin di blognya http://aliaharyanie.blogspot.com membuatkan ibu rasa sangat-sangat sebak. Terbayang betapa beratnya dugaan yang menimpa ibu tunggal 3 anak ini yang menanggung kesakitan akibat dari derita penyakit saraf (Guillan Barre Syndrome) yang dihidapinya. Deritanya bertambah berat apabila suami yang diharap tempat bergantung menceraikannya dengan talak 3.

alia 5

Jom sama-sama kita bantu Alia Haryanie semampu kita. Doakan agar beliau kembali sihat.

Akaun Maybank  : 164034266923
Akaun RHB : 16213900067447

Nama : Haryani Binti Mat Hussin

Email : haryanie.alia@yahoo.com
Blog : http://aliaharyanie.blogspot.com

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


8 Responses

  1. Liana berkata:

    Yanie diluar sgt meruntum jiwa yg melihat, keadaan dia lgsg x berubah tp semakin teruk dgn mslh kewangan, family & org sekeliling yg sgt² suka mengambil kesempatan. Mohon klau dpt dihulurkan bantuan kewangan melalui akaun Maybank yg tertera di atas tu agar Ramadhan kali ni membawa keberkatan kepada Yanie dan anak² terutamanya Aiman – seorg kanak² aktif namun kehilangan kasih syg seorg ayah..Rumah dia di Guchil Bayam, Kelantan. Hubungila dia dan selami luahan hati Yanie.

  2. zie fauzi berkata:

    kisah kak Alia ni dh lama…. zie tahu kisah dia kalau x silap tahun 2010 ke 2011 tah… rasanya zie pernah tulis kisahnya dlm blog, tp bila cari entry lama x jumpa… kenal pun menerusia FB… memang kesian… tambah dgn keadaan diri dia yg makin lemah… sama2 la kita bantu setakat yg boleh…
    Jom baca entri di blog zie fauzi : Wanita Hamil Boleh Berbuka Puasa JikaMy Profile

    • itu la..kesian sgt..anak2 lg..semua kak alia kena uruskan sendiri..kita sama2 doakan kak alia lekas sembuh..ya lah..kita pun boleh bantu semampu kita lah..berat mata memandang..berat lagi bahu memikul..

  3. puanbee berkata:

    saya tolong sebarkan je lah ..
    Jom baca entri di blog puanbee : Resepi : Sup Kaki Ayam IstimewaMy Profile

  4. Hafizul berkata:

    Emm kesian kan akak ni..mcm mn la perasaan beliau ekk..sy sendri tgok rasa sedih jer..sayu..kenangkan anak-anak..
    Jom baca entri di blog Hafizul : Castrol Untuk Motor BaruMy Profile

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge