Ice Cream Sandwich (Android 4.0.3) Untuk Cik Note


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Macam lama lak x mengarang2 di blog ni..hehe mood lambat mai lepas exam..Hari ni ibu ambil cuti tanpa rekod..ganti kena kerja hari sabtu n ahad 2 minggu lepas..kira cuti ni sambung sampai hari selasa la..insya Allah. sbb hajat nak balik kampung esok..cuti sekolah kan..so ambil le kesempatan Abah Mifzal cuti ni..kalau masa lain susah lak nak adjust cuti..hehe

ice cream sandwich android galaxy note

ok..okay..berbalik pada tajuk entry..pagi tadi ibu sesambil duk buat keje rumah sesambil ibu mengemaskini firmware baru untuk Samsung Galaxy Note a.k.a Cik Note ibu ni. Asalnya cik note ni guna android OS version 2.3.6 (Gingerbread)..skang lepas upgrade pakai android OS version 4.0.3 (Ice Cream Sandwich @ ICS)..kiranya di Malaysia, Samsung baru released la ICS ni utk Galaxy Note. kalau check update through phone mmg x de lg..kena check guna samsung kies kat PC. kira yg ni nak upgrade..x yah la kena ROOT bagai…ibu sampai skang x paham apa benda root tu…tp selalunya pengguna gadget android ni mmg ramai yg rooted kan handphone mereka..kononnya lagi bagus kalu root..perfomance lg mantap la kiranya..

Kelebihan Samsung Galaxy Note Premium Suite (Android OS 4.0.3) adalah seperti dalam gambar di bawah.

Samsung-GALAXY-Note-Premium-Suite

komen ibu, selepas beberapa jam menggunakan OS version baru ni..perasaan teruja tu dah jadi x berapa teruja dah..x sure la version OS ni stable ke tak sbb ada gak tetiba hp hang..terutama bila ibu nak browsed gambar dlm gallery..ibu pun x sure apa puncanya..blm ada mood nak selidik lg..huhu..interface pun x byk perubahan..sblm ni ibu duk bayangkan cam interface ICS yg real tu..cam samsung galaxy s3 ke..hehe..tp bila dah upgrade mcm biasa je..cuma ada lah perubahan sket dari segi fungsi S-Memo, S-Note n etc.

ps : bila tgk video tu mcm menarik kan..mungkin sbb ibu kurang guna S-Memo n etc tu..sbb x berapa pandai lg..kalau dah pandai..rsnya mmg teruja kot..hehe

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


10 Responses

  1. shraqs berkata:

    Premium Suite tu yg paling saya suka. Lagi banyak option banding versi lama. 🙂
    Jom baca entri di blog shraqs : Cara – Cara Upgrade Samsung Galaxy SII (GT-I9100 & GT-I9100G) Ke ICS 4.0My Profile

  2. azura berkata:

    benda tu tuk hape?
    Jom baca entri di blog azura : BILE CUTI SKOLAH AKU PENINGMy Profile

  3. Norizwan berkata:

    wow…menarik ni…patut la ramai orang suka ami ni…
    Jom baca entri di blog Norizwan : Lelaki kacak VS Lelaki Tidak KacakMy Profile

  4. mrs.yie berkata:

    saya ni tah sampai bila la agaknya nak mampu guna gadget mahal2 ni ibu… 🙂

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge