Ibu Mifzal Arsyad Yang Pelupa


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

huhu…akhir2 ni makin teruk la penyakit pelupa ibu ni..dulu pelupa jgk..skang ni makin ketara…cam kes semalam selalunya mmg ibu akan kuar lambat dari abah..so ibu la yg kena pastikan pintu n pagar rumah tutup n berkunci seblm ke opis..tup2..dlm kul 2 abah telefon tanya…“ibu x tutup pagar rumah ke? luas terbuka!” aik..sangat pelik sbb ibu rasa ibu tutup seperti kebiasaannya..sbb ibu ingat2 lupa yg ibu ada kuar dr kereta pg smlm n nak g tutup pintu pagar rumah..takkan la ibu kuar dr kereta n then jalan ke pagar pas tu masuk balik dlm kereta then terus ke opis tanpa tutup pagar? huhu..teruk betul..nasib baik x ada jadi apa2..aduhai..

pernah juga ibu dah kuar ke jalan besar (dari rumah ke jalan besar lbh kurang 3 km semata nak pastukan adakah ibu dh tutup pintu pagar rumah sbb ibu lupa n was2 rasa cam x tutup pagar walhal ibu sebenarnya dah tutup pun..huhu..

itu pasal gate rumah..pernah gak @ boleh dikatakan selalu ibu lupa nak tutup lampu bilik air n suis sterika selepas mengosok baju..kadang time nak gosok baju keesokkan baru perasan iron x tutup..huhu..mana bil letrik x melambung..

ibu juga selalu lupa nak tutup air paip dalam bilik air..selalunya lepas poo poo la..hehe..dah basuh bagai..n flush leh plak tinggal je paip air tu terbuka…n baru perasan bila bunyi air masuk ke tangki kuat n x berhenti..sah2 la sbb ibu x tutup air…huhu selalu kena bebel nga abah pasal kelupaan ibu ni..huhu…

ps : ibu kena belajar jd lebih alert n teliti lah..huhu

 

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


3 Responses

  1. Hafizul berkata:

    Emm biasa la tu kan..bila fikiran duk kelaut, memang akan ada juga lupa ni..
    Jom baca entri di blog Hafizul : Wordless Wednesday #32 – Bila Si Dia Mula Menunjukkan PerangaiMy Profile

  2. fazilzurakil berkata:

    biasak le tu , kdng2 kite mmg akan x pasan .. lepas ni apa2 yg nak buat or dh buat , kene pi ronda2 tgk balik… pasti kan sume nye ok
    Jom baca entri di blog fazilzurakil : KEBAIKAN KURMAMy Profile

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge