Hish Geram Betul!!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


:: pic dr google ::

pagi td kuar dr rumah nga perasaan yg biasa…sampai opis..pun still biasa lg…sbb nya…ibu x perasan pun no. plate keta kancil kepunyaan abah yg ibu guna skang ni..telah tercabut..ntah masa bila..x tau dimana….masuk kali ke-2 dah…

tp bila dah tau..geramnya rasa….memula dulu..geram jugak..sbb ibu ni mcm x berapa rela la..guna keta ni..keta persona lak abah mifzal yg guna….selalu duk kutuk2 keta kancil ni..keta buruk la..x best la..naik..gegar la..bau busuk kurang menyenangkan la..al-maklum lah keta second..asalnya kancil ni..keta FIL ibu..sbb FIL nak beli keta lain..abah mifzal pun sanggup la amik keta kancil ni..byr sket n sambung bayar nga bank..ada 3 tahun lg..huhu…memula membebel gak ibu sbb ibu x berapa setuju…tp x pe la..nak tolong kan..x kisah la..lg pun pakai kancil ni jimat minyak…isi RM30 dah penuh tangki…tahan 4 hari lak tuh gi balik keje..kalau pakai persona..isi RM50..rasanya dan 3 hari je..lahap tul makan minyak..dah la hari2 drive 60 km…letih badan n letih duit..hehe

ok..ok..berbalik pd no. plate td…

kes pertama :-

terjadi 2 minggu lepas..sblm ibu balik kampung..bercuti..masa after hantar mifzal..ibu ada perasan gak bunyi cam benda jatuh..ibu x de la benti keta..just jeling je melalui cermin belakang tuh..tgk cam x de benda pelik atas jalan..so..bawak la keta cam biasa…sampai opis…masa tengahari kuar gi pejabat pos..ms kuar dr pejabat pos tuh br perasan no plate belakang dah x de…huhu….adusss malunua. bawak keta x de no plate..terus ibu drive balik umah..sanggup tuh..sbb nak tukar keta..x mau bwk kancil yg x berno. plate..nak buat no plate baru x tau kat mana masa tuh…ms x tau drive elok je..ms dah tau rs semacam je..takut gak kena tahan pak polisi..sbb no. plate x de ni..huhu..so minggu lepas dah buat baru..

kes kedua :-

hari ini..br je td rakan sekerja ibu ckp no plate belakang kancil tuh x de..aduhai..mmg geram..br seminggu guna no. plate belakang baru tuh..dah jatuh lg…mmg x tau kat mana la jatuhnya..sbb x perasan…geram betul..check..rupernya yg buat no plate tuh..x bubuh pelekat baru..dia guna pelekat lama..hish..geram lg…mmg la regenya just RM15 je tp buang masa tau nak pegi buat lg..duit pun terbuang jg..w/pun hanya RM15…

menci tau!!!

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge