Gambar Banjir Kilat Di IOI Mall Puchong

Gerunnya tengok gambar banjir kilat di IOI Mall Puchong dan Lebuhraya Damansara Puchong (LDP) yang berdekatan. Ibu tengok gambar-gambar ini di Facebook Page yang ibu like.

Air hujan memenuhi jalan dan kawasan parking shopping complex tersebut. Air hujan juga memasuki kawasan dalam IOI Mall Puchong IOI Mall Puchong. Kesian betul bila lihat ada kereta yanag tenggelam dan hanyut dalam banjir ini.

Air hujan yang berterusan turut memasuki kawasan di dalam bangunan pasaraya ini. Memang agak teruk banjir kali ini. Kesian juga kepada peniaga jika brang jualan mereka terjejas.

wpid-banjir-2.jpg

Ada beberapa buah kereta telah ditengelami air. Apalah nasib kereta tersebut. Hujan dan banjir di kala warga kota sedang pulang dari tempat kerja telah menyebabkan kesesakan lalu lintas yang agak teruk.

BACA INI : Taufan Talas Melanda Barat Jepun

banjir

Jala raya klihatan seperti sungai i dalam bandar besar. Banjir kilat yang selalu terjadi di kawasan bandar boleh dielakkan sekiranya pihak berkaitan menjalankan tanggungjawab mereka. Di harap kawan-kawan mengguna kan jalan alternatif yang lain bagi mengelakkan kejadian yang tidak diingini.

 2,524 jumlah dibaca,  5 dibaca hari ini

Jom Kongsi!
About Ibu Mifzal 1507 Articles
Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.

5 Comments

  1. prghhh … teruk jgk yew..

    uhuhuh terus tingat kenangan pahit ku trkandas banjir kt segamat selama 1mingu uhhuuhuhuh.. serik ooooo

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*