Dah Besar Dah Anak Ibu!!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


entry di pagi hari…kul 3.00 pagi..lebih kurang la..

si budak kecik ni dah x mau tido…td balik dr berbuka di rumah opahnya..balik2 terus tido..nga ibu pun tertido sekali…sekali jam 2.30 pg td..mifzal bangun…nasib baik gak jaga..kalau x terbabas la isya’ ibu..huhu..

dah bangun tuh tau saja la..request nak layan kartun la..tu duk ralit layan mickey mouse la tuh

:: muka budak br bangun tido kul 3.00 pagi ::

ok..berbalik pada tajuk td…mmg terasa yg mifzal smakin besar skang..nga telatahnya yg selalu menghiburkan hati ibu n abah..peelnya pun mcm org besar gak skang..opss…jgn plak ada yg tanya…”mifzal dah besar tu, bila nak kasi adik?”..haha…ibu hanya leh gelak jer..sbb ibu x tau bila akan tiba masanya..tunggu je la..

slm balik umah dr umah mil td…ibu singgah kat pasaraya yatt fong kat bidor..tujuan nak beli susu, pampers, bedak n mandian mifzal utk stok kat umah pengasuh yg dah nak kehabisan..masa nak pilih pampers tuh..ibu confuse jab..bukan nak pilih brand apa..tp confused nak pilih saiz apa…sbb abah pernah complaint kat ibu pasal pampers mifzal dah x berapa nak muat dah..so ibu pun decide la untuk choose saiz XXL….huhu..last saiz dah tuh…mmg dah besar dah kan anak ibu yg sorang ni..

:: saiz XXL untuk berat 14kg ke atas ;:

ya..mmg sesuai la..berat mifzal pun dah 15 kg lebih dah…sgt berat bila time dia manja nak berdukung tuh..pepagi nak hantar umah pengasuh kena dukung dulu..aduhai..lenguh tangan ibu..umur je besar tp manja kemain..hehe..perkembangan fizikal n mental pun alhamdulillah..bagus..cepat tangkap bila diajar..

apa2 pun ibu doakan anak ibu ni jadi anak yg soleh n berjaya di dunia n akhirat dan sentiasa dirahmati Allah SWT..aamiin…

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


7 Responses

  1. fazilzura berkata:

    amboi terang biji mata dia pepagi tu yek ..
    pehtu nk tgk katun heheh ..

    akil kalau lampu sume tutup , compom zzzzzzzzzz.. lg2 dia boring kalau xdak org yg dia nak kacau

  2. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    @ardinihumaira

    hehe..tu la..dah besar pun still pakai pampers lg..

    ok..noted..thanks dni..

  3. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    @mamashasha

    tu la pasal..dah biasa bed…segar di waktu malam..ha ah..mmg XXL last saiz..shasha pun saiz XXL gak..ya la shasha dh 3 thn lebih..mifzal br 2 thn setengah…tp dah gaya nmpak cam 4 tahun kan..huhu..mmg jenis rangka besar cam ibu dia la..

    hehe..ha ah..leh saing la nnt..tp aku x tau bila lg nak tambah..hehe

  4. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    @???????? tinie???????? ??•???

    wah..alhamdulillah tinie..fatin bakal dpt adik..bestnya..mifzal blm sampai masanya lg kot..

  5. ardinihumaira berkata:

    hehe… pakai pempes lagi ye.. ololo comeynyeee ;D

    p/s: kak, besok iklan blog akan jam 10 pagi tau ^__^

  6. mamashasha berkata:

    ainey, 2.30 mifzal steady je kan..hehe mmg nampak dah mcm 4 tahun dia….size XXL last size kan tak semua brand ada size tu tau…shasha nye last size pun XXL! besar kan? berat dia 18 kg….berat betul..

    psttt takpela nanti kita saing2 bagi adik kat diorang kan…yang lelain dah selamat tu…

  7. ???????? tinie???????? ??•??? berkata:

    ar ar la ainey, mizal dh besar pun. bila nak bg adik?
    ehem ehem aku telah berjaya buat adik si fatin ahaks

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge