takwin sekolah 2015

Cuti Umum & Takwin Penggal Persekolahan di Malaysia Bagi Tahun 2015

21 October 2014 Ibu Mifzal 1

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Ibu ingin kongsi kan info mengenai tarikh-tarikh cuti umum dan kalendar persekolahan bagi tahun 2015. Senang nanti untuk atur cuti bagi tahun 2015 yang tinggal

Belajar, Belajar dan Belajar

5 August 2014 Ibu Mifzal 14

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Minggu ini, ibu ada kelas. Seperti biasa, rutin bulanan, ibu akan ke UUM Kuala Lumpur untuk menghadiri kelas. Minggu ini adalah kelas pertemuan kedua bersama

Cerita Ibu Mifzal

16 July 2014 Ibu Mifzal 5

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. uih…lama betul tak mengomel di sini. Bukan dah lupa tapi tahu sahajalah, mood berblogging sekarang ini memang ke laut. Tapi bila mengenangkan rugi kalau biarkan

Anak Ibu

9 July 2014 Ibu Mifzal 2

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Anak ibu. Anak manja ibu nan seorang. Dah 6 tahun dah. Kejap je masa berlalu. Ibu rasa macam baru je lahirkan hero ibu ini. Tahun

Cerita

4 April 2014 Ibu Mifzal 5

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Lama sudah blog ini tidak di’update’. Malas dan tiada mood untuk berblog. Lagipun, kebelakangan ini agak sibuk dengan tugas di pejabat dan di rumah. Tugas

Minggu Exam Dan Big Apple

20 May 2013 Ibu Mifzal 6

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Horrray!!! Minggu exam dah tamat. Seminggu ini rasa serba tak kena. Kelam kabut belajar. Masa nak baca buku, masa itu juga lah nak buat kerja

Mood Final Exam

9 May 2013 Ibu Mifzal 6

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Kurang seminggu lagi, ibu akan menduduki peperiksaan akhir Semester Januari 2013/2014 bermula 13 Mei 2013 hingga 19 Mei 2013. Aduhai, kecut perut bila teringatkan exam

Aa Ba Ta Bersama Mifzal Arsyad

9 April 2013 Ibu Mifzal 6

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Mifzal Arsyad suka belajar Iqra’. Buku Iqra’ tahap 1 antara buku yang disukainya. Hari-hari minta mahu baca Aa Ba Ta. Mifzal Arsyad mendapat didikan tidak

Ke Karnival Buku

7 April 2013 Ibu Mifzal 9

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Semalam, hari Sabtu, Ibu, Abah dan Mifzal Arsyad ke Karnival Buku Daerah Batang Padang 2013 yang diadakan di Dewan Muhibbah, Bidor. Karnival itu berlangsung bermula

Bila Terlupa Ada Kerja Sekolah

19 March 2013 Ibu Mifzal 13

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Alahai..kesian anak ibu ini. Terpaksa buat kerja sekolah dalam kereta. Semuanya gara-gara si ibu yang terlupa hendak memeriksa kerja sekolah anak kecilnya. Kalau ditanya dengan