Berita : Lagi Bayi Didera Pengasuh


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

aduhai..sgt tension baca berita2 begini..hangin dan emosi jadinya tau…

Bayi Terlantar Diazab Pengasuh

Bayi Malang Didera Pengasuh

PASIR GUDANG: Seorang bayi lelaki berusia tiga bulan, patah tangan dan kaki kiri hingga terpaksa ditahan di wad kanak-kanak Hospital Sultan Ismail (HSI), dipercayai didera pengasuh di sebuah rumah di Taman Bukit Dahlia di sini, Jumaat lalu.

Kecederaan mangsa, Muhammad Zafran Anaqi Muhammad Razali atau Zafran dikesan bapanya, Muhammad Razali Hamzah, 32, ketika membawanya keluar dari rumah pengasuh yang juga jirannya kira-kira jam 12.30 tengah hari.

Muhammad Razali yang juga warden Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) di Johor Bahru berkata, dia bersama isteri, Salmah Aya, 31, seorang guru, pada mulanya cuba memujuk Zafran selepas bayinya itu tidak berhenti menangis selama hampir sejam.

ps : kenapa la sekejam ini manusia? Apa lah dosa baby tu sampai didera sebegitu..sampai patah riuk dibuatnya….

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


7 Responses

  1. Nazri berkata:

    tak leh dengar bab dera bayi, gerammm
    Jom baca entri di blog Nazri : Claim Kena Gigit Semut RM700My Profile

  2. azie berkata:

    kesian nya . saya pun kerja kat rumah mengasuh anak org tapi saya nak marah pon takot ni kan pula nak uisik. saya tinggal kat jln pulasan kota masai kalau ada sape sape nk antar ank saya blh jaga . cll saya 0127188290

  3. Hafizul berkata:

    kesian kan kat baby ni…adusss tak tertahan meta menatap gambar ni…
    Jom baca entri di blog Hafizul : Pondok Kecil Seusia 63 HariMy Profile

  4. sweetkurma berkata:

    aduiii hai nape lah kejam sangat… kok iya pun marah…baby tu apa yg dia tahu selain menangis bila lapar atau tak sihat
    Jom baca entri di blog sweetkurma : menjamu selera di muara sungai duyung melakaMy Profile

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge