Aktiviti Hari Sabtu


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


ari ni ari ahad..sempat lg la citer semalam yg dah ala2 nak basi tu..x ada apa sgt.cuma nak share aktiviti hari sabtu ibu…kira cuti hujung minggu ni mmg berjalan la ibu sekeluarga..

semlm..aktiviti ibu seorang diri je..sbb ibu outing x bawak abah n mifzal..bukan sesaja x mau ajak derang outing sekali..tetapi bersebab la..sebenarnya smlm ibu gi service kete..sbb kilometer pun dah mencecah 1000 km..sekejapan sahaja..bru seminggu pakai BKX tuh…ya la hari2 drive berpuluh2 km…ibu malas nak bawak mifzal sbb takut dia boring..tunggu nak service..pastu nak cuci keta lg..shopping lagi..bla..bla..bla.. eceh..shopping x pernah tinggal tuh..ala..window shopping je la..hehe

1st time ibu service keta bayar sket..selalu paling komen pun cecah gak RM100…tp kali ni..cuma RM17.80 je..hehe..murah kan…ya la murah..sbb after tolak nga voucher yg dpt masa beli keta ari tuh..hehe…

after service keta..time cuci keta plak..walaupun br seminggu pakai..tp BKX ibu tu sgt2 la berdebu n nmpak kotor..nak cuci sendiri mmg la dasar pemalas ibu ni..x per la..kuar RM8 ringgit..murah plak..selalu cuci luar dlm..kena paling tidak pun RM10..hehe..

:: dua gambar ni je yg sempat ambik..::

lepas cuci keta..lokasi terjahan ibu seterusnya ialah..RIAMODA & ECO STATION di Tg. Malim..tempat ni mmg terkenal nga kain2 pasang kan..so korang leh agak la apa yg ibu nak beli kat situ…

tp ibu x beli kain pasang..ibu beli baju kurung ready made..nak buat raya..huhu..nasib baik ada saiz..n masuk plak warna nga baju melayu abah n mifzal..sempat la sambar 2 psg baju kurung nga sehelai jubah..semua nya nak buat raya tuh..cukup la kot kan..

opss..gmbr baju x amik..nnt raya la br tgk..baju biasa jer..hehe..

dr pagi sampai petang..tu la aktiviti ibu..balik umah..mmg melepek..letih weh..dah la puasa..huhu..

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


8 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    @Ogy

    salam kenal…thanks ya…ada masa sy terjah blog ogy plak..

  2. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    @ibu WaWa

    ha ah..br seminggu pakai..

  3. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    @ardinihumaira

    hehe..kasut n sandal raya pun akak dah beli..

  4. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    @mamashasha

    tu la pasal bed..duk ulang alik keje tu la..hehe..ada la beli baju raya selai 2..

  5. Ogy berkata:

    salam ziarah..
    dah dtg klik dan follow sekali 🙂

  6. ibu WaWa berkata:

    ni mesti kereta baru???
    service yang pertama ye.

  7. ardinihumaira berkata:

    bestnya shopping baju raya… 🙂 dni tak ada kasut raya lagi ni

  8. mamashasha berkata:

    ainey, cepatnye dh 1000km ..nampak sgt kete tu jalan jauh kan…takpe la nanti beli rumah dekat sikit…apa pun maintenance kete mmg kene jaga dari sekarangkan…less than 20 ringgit…wahhhh best tu…jalan2 sorang weekend baru ni ye panjang le langkah tu…sure byk borong kain nih…

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge