Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!


Category: Kecantikan

2

Koleksi Minyak Wangi Eau De Parfum (EDP) AVON

Sejak awal tahun ini, ibu sudah ada satu hobi baru. Hobi mengumpul minyak wangi. Siapa tak suka bau wangi kan. Minyak wangi yang original memang mahal harganya dan tak sesuai dengan poket ibu. Jadi, ibu pilih untuk mengumpul koleksi minyak wangi daripada AVON. Harganya memang mampu milik. Tetapi biasanya, ibu tunggu promosi juga agar dapat...

6

Guna Skincare Hada Labo

Kengkawan guna skincare apa? Terkini, ibu sudah 9 bulan mengamalkan skincare Hada Labo. Ibu pilih set Whitening. Al-maklum, masih tak putih-putih juga walaupun dah guna macam-macam brand skincare hehehe. Ada yang local dan ada juga yang dijual di farmasi ataupun drugstore. Sebelum ini pun, ada beberapa brand skincare yang telah ibu kongsikan review dan kesan...

24

Mencuba Set Penjagaan Wajah Safi Rania Gold

Setelah 4 bulan mengguna produk Bio Essence Tanaka White, ibu beralih kepada produk penjagaan wajah Safi Rania Gold. Beralih bukan kerana Bio Essence tidak sesuai dengan wajah ibu tetapi sejak Bio Essence keluarkan produk Tanaka White + Camelia, ibu lihat harganya juga naik. Makin mahal tak mampu la pula nak maintain. Banyak juga bezanya. Kalau...

1

Produk Tati Skincare & Moleek Skincare Dikesan Mengandungi Racun Berjadual

Hari ini, Bahagian Regulatori Farmasi Negara (NPRA), Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) telah mengeluarkan kenyataan akhbar bagi mengesa orang awam untuk mengelakkan daripada membeli dan menggunakan produk-produk kosmetik atau skincare dikesan mengandungi racun berjadual seperti produk-produk di bawah: 1. Tati Skincare Night Cream (NOT150200975K) 2. Tati Skincare Treatment Cream (NOT150200974K) 3. Moleek Anti Pigment Cream ((NOT150700326K)...

2

UPDATE : Senarai Produk Kosmetik Mengandungi Bahan Terlarang

Mengikut laman sesawang Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), orang awam dinasihatkan untuk mengelak daripada membeli dan menggunakan produk kosmetik mengandungi bahan terlarang seperti tersenarai di bawah. Produk-produk tersebut telah didapati mengandungi bahan larangan, termasuk racun berjadual yang tidak dibenarkan dalam produk kosmetik. Penggunaan produk kosmetik yang dicampurpalsu dengan bahan kimia seperti yang...

10

Pengalaman Menggunakan Produk Bio-Essence Tanaka White

Kira-kira sudah sebulan ibu mencuba produk ini. Beli gaji bulan 2/2017 dan ini sudah nak dapat gaji 3/2017. Sekejap je masa berlalu :p. Sebenarnya, sebelum mencuba produk ini, sudah banyak produk-produk penjagaan  wajah yang ibu sudah cuba. Kesan? Ada yang berkesan dan ada juga yang tidak. Sebelum ini set produk penjagaan wajah yang ibu pernah...

1

Produk Qu Puteh Whitening Pro 9 Berbahaya?

Ibu terbaca di media sosial mengenai berita arahan penarikan balik produk Qu Puteh Whitening Pro 9 keluaran Vida Beauty yang disahkan mengandungi racun berjadual iaitu merkuri yang berbahaya kepada kesihatan pengguna. Kenyataan akhbar telah dibuat oleh pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Bagus juga KKM  buat pengujian ke atas produk-produk komestik yang berlambak di pasaran. Sekurang-kurangnya...

3

10 Makanan Terbaik Untuk Rambut

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. 1. SALMON Ikan salmon sangat kaya dengan asid lemak omega 3 yang sihat untuk menyuburkan rambut. Omega 3 ini juga berkhasiat untuk memberikan kesan rambut bersinar dan halus. Fakta mengatakan bahawa makanan yang mengandungi omega 3 dapat membantu keadaan kesihatan rambut secara keseluruhan. Jika tubuh anda kekurangan nutrisi omega 3,...

6

Tips Pemakanan Untuk Kulit Mulus

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Semua idamkan kulit yang mulus. Ibu pun sama. Jom baca tips pemakanan untuk dapatkan kulit yang mulus. 5 Makanan Agar Kulit Mulus Berikut adalah 10 makanan yang boleh membantu dalam mendapatkan kulit sihat dan mulus seperti yang diimpikan. 1. Salad

0

Set Siang & Malam Safi Rania Gold

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Tengahari td, masa ibu masuk opis..ternampak 1 bungkusan pos laju di atas meja kerja ibu..rs excited sbb yg ditunggu dah sampai.. 😀 Ibu dah lama nak try set safi rania gold ni..tapi selalu x jumpa yg 1 set complete..n kebetulan plak ada kawan ibu offer pd ibu 2 set ni...