Nur Amalina Che Bakri (Pelajar Cemerlang 17A1) Alami Kejutan Budaya?

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

semalam, hangat di timeline twiter, ramai yang bercerita mengenai perubahan pelajar cemerlang Nur Amalina Che Bakri yang pernah mendapat 17A1 suatu ketika dulu..rata2 bercerita mengenai kejutan budaya yang dialami oleh pelajar cemerlang ni..

Gambar2 yang seksi (pada ibu) juga telah tersebar di internet..dengarnya gambar tersebut sumbernya daripada facebook Nur Amalina sendiri..benar atau tidak, ibu tak pasti..pagi ni ada juga ibu google cari cerita mengenai perkembangan terkini Nur Amalina

sumber gambar : BeritaSemasa.Com

Andai benar gambar ini…kesian Nur Amalina Che Bakri yang terkena kejutan budaya, mungkin beliau cemerlang dalam  ilmu keduniaan tp kekurangan di dalam ilmu akhirat…

namun sebagai manusia biasa, Amalina juga tak lari dari melakukan kesilapan, seperti kita juga, manusia biasa..harap Amalina dapat berubah, sayang bila yang cerdik pandai x mampu untuk mengatasi kejutan budaya sebegini..jangan fikirkan keseronokan diri je tapi fikirkan kesedihan ibu bapa..

ps : risaukan bila anak belajar jauh dari keluarga. tapi sepupu sepapat ibu ada gak yg study jauh di oversea..alhamdulillah, mereka selamat dari kejutan budaya ni…yg penting, tepuk dada tanya imam kan..

Jom Kongsi!

About Ibu Mifzal 1569 Articles
Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.

Related Posts :Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge