resipi masak taucu

Resipi Ikan Talapia Masak Taucu

29 May 2017 Ibu Mifzal 6

Alhamdulillah, hari ini dah tiga hari kita berpuasa. Dah fikir-fikir dah apa menu untuk berbuka nanti? Ibu bercadang hendak memasak menu biasa-biasa sahaja hari ini. Orang tak berapa pandai masak

Ulang Tahun Ke-10 Perkahwinan

27 May 2017 Ibu Mifzal 2

Sedar tak sedar rupanya sudah 10 tahun kahwin. Hari ini 27 Mei 2017, jam 10.15 pagi, genaplah 10 tahun umur perkahwinan ibu dan Abah Mifzal. Sungguh terasa sekejap masa berlalu.

Kadar Bayaran Zakat Fitrah Bagi Tahun 1438H / 2017

24 May 2017 Ibu Mifzal 0

Tak sampai lagi, kita umat Islam akan menunaikan ibadah rukun Islam yang ketiga. Selamat menunaikan ibadah puasa kepada semua pembaca blog IbuMifzal yang beragama Islam. Seperti tahun-tahun sebelum, suka untuk

Beli Buku @ Trak Book2U

15 May 2017 Ibu Mifzal 6

2 Minggu lepas, Mifzal sangat teruja bercerita tentang trak Book2U daripada Syarikat Karangkraf akan datang ke sekolahnya pada minggu lepas. Surat edaran dari sekolah juga ada menjemput ibu bapa untuk

berkelah di taman eko rimba di meru

Mandi Manda Di Taman Eko Rimba Kledang Saiong

8 May 2017 Ibu Mifzal 12

Cerita tahun lepas sebenarnya, tetapi disebabkan tahun lepas blog ibu banyak sawang dan ibu pun malas nak update blog (konon busy sangat lah..hehe), jadi entri untuk cerita ini tertangguh lama.

asma

Senaman Terbaik Untuk Penyakit Asma

5 May 2017 Ibu Mifzal 4

Tika Mifzal masih kecil, dalam lingkungan umur 3-5 tahun, agak kerap juga diserang sesak nafas. Pernah juga ibu kongsikan di blog ini, rintihan ibu bila Mifzal, kesayangan ibu terpaksa mengambil

Pupuk Minat Bermain Catur Dari Kecil

2 May 2017 Ibu Mifzal 5

Seingat ibu, seawal usia 3 tahun, Mifzal sudah berminat dengan catur. Walaupun sebenarnya ketika itu, dia masih lagi belum memahami apa bentuk permainan tersebut. Mungkin, kerana dia selalu lihat Abah