Beli Buku @ Trak Book2U

15 Mei 2017 6

2 Minggu lepas, Mifzal sangat teruja bercerita tentang trak Book2U daripada Syarikat Karangkraf akan datang ke sekolahnya pada minggu lepas. Surat edaran dari sekolah juga ada menjemput ibu bapa untuk

berkelah di taman eko rimba di meru

Mandi Manda Di Taman Eko Rimba Kledang Saiong

8 Mei 2017 12

Cerita tahun lepas sebenarnya, tetapi disebabkan tahun lepas blog ibu banyak sawang dan ibu pun malas nak update blog (konon busy sangat lah..hehe), jadi entri untuk cerita ini tertangguh lama.

Pupuk Minat Bermain Catur Dari Kecil

2 Mei 2017 5

Seingat ibu, seawal usia 3 tahun, Mifzal sudah berminat dengan catur. Walaupun sebenarnya ketika itu, dia masih lagi belum memahami apa bentuk permainan tersebut. Mungkin, kerana dia selalu lihat Abah

Memancing Ikan Besar

5 April 2017 4

Rezeki! Abah Mifzal dapat tangkapan yang besar. Ikan rohu seberat 9.0 kg berjaya dinaikkan. Tak sangka ibu, petang semalam, balik daripada memancing ikan, Abah Mifzal memanggil ibu dari luar rumah.

Demam Bengkak Tonsil : Punca dan Rawatan

Demam Bengkak Tonsil : Punca dan Rawatan

30 Mac 2017 4

Aduhai, 5 hari tidak berblog. Cuti sekejap gara-gara ibu mengalami demam bengkak tonsil. Sakitnya tekak, nak menelan bukan main susah. Nak telan air liur pun sakit sahkan nak telan makanan.

Langgan Streamyx 8Mbps Bundle With Hypptv

25 Mac 2017 0

Huihhh! Tarik nafas lega ibu sekejap. Akhirnya streamyx yang ditunggu-tunggu sudah tiba. Rasanya permohonan paling lama diproses kot. Hampir setahun lebih tempoh penantian. Ingatkan  dah nak berputus asa. Tapi dapat

Menebus Point Astro Circle

21 Mac 2017 3

Baru sekarang ibu berkesempatan untuk menebus point Astro Circle. Bertahun kumpul mata, tetapi tak dapat banyak pun. Sehingga bulan Februari 2017, baru 2200 lebih mata yang berjaya dikumpul. Sebenarnya jumlah itu

Nasi Berlauk Air Dingin Husna @ Tapah

19 Mac 2017 2

Alhamdulillah. Akhirnya dapat juga Ibu merasa kelazatan Nasi Berlauk Air Dingin yang sangat-sangat popular di Kelantan walaupun ketika ini tidak berada di Kelantan. Makanan kegemaran yang pasti dicari bila balik

Nombor Akaun TNB Baharu Dan Bil Tak Masuk Akal

10 Ogos 2016 1

Kawan-kawan semua tahu tak yang nombor akaun Tenaga Nasional Berhad (TNB) sudah bertukar dari 14 digit kepada 12 digit? Ibu pasti ramai juga yang seperti ibu baru mengetahui penukaran nombor

Kemeriahan Durian Fiesta 2016

4 Ogos 2016 0

Hujung minggu lalu ( 29 – 31 Julai 2016) telah berlangsung program Durian Fiesta 2016 yang dianjurkan oleh Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA). Fiesta ini diadakan di 4 buah lokasi