kucing peliharaan kami

Kucing Peliharaan : Osie, Onie Dan Obie

15 September 2018 3

Baru-baru ini, kami sekeluarga membuat keputusan untuk memelihara kucing. Sebenarnya, ibu bukanlah seorang pengemar kucing. Tidak seperti Abah Mifzal yang memang sangat sukakan kucing. Tetapi dengan kehadiran 3 ekor anak

Belajar Bahasa Korea Secara Online

20 Ogos 2018 0

Ibu peminat drama Korea. Dek kerana minat, ibu pun cuba untuk belajar bahasa Korea. Tambahan pula, ibu selalu terpandang iklan kelas belajar bahasa Korea secara online. Menarik! Jadi pada awal

Selamat Hari Lahir, Ibu Mifzal

10 Ogos 2018 4

Ucapan Selamat Hari Lahir yang ke ?? (Opps, rahsia :p). Hehe. Tak adalah, tak ada rahsia pun. Hari ini, tepat jam 6.45 pagi tadi, 10 Ogos 2018, maka genaplah umur

Throwback : Kisah Mengundi PRU 14

6 Ogos 2018 2

Kisah mengundi PRU 14 atau Pilihan Raya Umum 2018 dah 3 bulan lebih berlalu, tapi ibu baru berkesempatan untuk berkongsi cerita di blog kesayangan ibu untuk tatapan kawan-kawan pembaca. Kita

alat penimbang berat badan

Jom Kurus Secara Semulajadi

20 Julai 2018 6

Sepatutnya tajuk “Jom Turun Berat Badan Secara Semulajadi”. Sebab ibu masih belum kurus lagi hehe.. :D. Walaupun belum kurus lagi sebab target adalah untuk dapatkan berat ideal TETAPI alhamdulillah, berat

Throwback : Mifzal Turns 10

18 Julai 2018 4

Ceritanya bulan Februari yang lalu. Baru berkesempatan untuk berkongsi cerita. Mifzal turns 10. Anak kesayangan ibu menyambut hari lahirnya yang ke 10 pada 28 Februari. Selamat hari lahir sayang. Moga

Unifi? Orang Lain Dah Berzaman Guna :p

14 Julai 2018 4

Tajuknya pun :p tapi memang ya pun. Orang lain dah lama dah dapat guna perkhidmatan unifi yang ditawarkan oleh TM. Tapi ibu baru nak merasa. Dapat la juga merasa Unifi

raya mifzal

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1439H / 2018M

2 Julai 2018 0

Fuhhh!! lama blog ini bersawang,, dari bulan Jun tahun lepas (2017) hingga ke Jun tahun ini (2018). Serius, tak terjenguk blog ini kerana kesibukan ibu dengan hal-hal lain plus mood

Bantuan Khas Kewangan 2017 Untuk Penjawat Awam

2 Jun 2017 8

Alhamdulillah, seperti tahun-tahun sebelum ini, merasa lagi bonus raya bagi penjawat awam persekutuan bagi tahun 2017. Syukur kerana sekurang-kurangnya boleh lah menampung belanja persediaan raya tahun ini. Ibu ada terbaca

Ulang Tahun Ke-10 Perkahwinan

27 Mei 2017 1

Sedar tak sedar rupanya sudah 10 tahun kahwin. Hari ini 27 Mei 2017, jam 10.15 pagi, genaplah 10 tahun umur perkahwinan ibu dan Abah Mifzal. Sungguh terasa sekejap masa berlalu.