Yahoo!!! Dah Leh Online Kat Rumah!!


senyum lebar ibu..akhir penantian selama lebih 2 minggu berakhir..dr start isi borang mohon pindah talian tepon..sampai la kes cable kena curi n pastu kontraktor dah siap pasang talian tepon kat umah baru n lastly..pas tepon dah pasang line streamyx lak x leh guna lebih seminggu sbb kelewatan pihak telekom pasang jumper kt cable utk talian internet…n semuanya dah selesai..akhirnya..ibu leh online semula dr rumah..seronoknya.


n pas ni gak..ibu n abah x kan berebut lg laptop untuk surf tenet..sbb kami punya streamyx ni skang wifi@home..cam iklan yg telekom promote skang ni..kami dah beli dah wireless router n boleh pakai internet utk 10 pc or laptop kalau ada..lebih pun mungkin buleh..cuma kelajuannya je la jd slow sket sbb share connection kan..so speed akan terbahagi mengikut bape pc or laptop yg kita guna..kalau setakat dua laptop ni speed still laju lagi la..hehe..


apa2 pun ibu nak ucap thanks gak kat telekom..sbb after 7 days menunggu tempoh pemasangan jumper tu (biasa dulu 2 hr dah siap n leh guna tenet)..kami call telekom (sebelum tu pun dh byk kali call n derang suh tunggu sampai 7 hr) n wat report mengenai streamyx..sehari selepas wat report tu..terus internet leh guna..kira cepat gak la servis derang bila customer report kan..ihik..

ok..setakat tu ..dulu..ibu nak pi mandi sat..melekit badan..td mengemas umah dulu..ni pun masih belum siap kemas lg..uhuk..letihnya..



Jom Kongsi!

Related Posts:

  • No Related Posts
130 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


3 Comments

  1. Ibu Mifzal Arsyad

    to bed : ha ah..seksa menunggu bed..ihik..

    to zura :ekeke…nasib baik..x jatuh katil..lompat2 suka sgt..yg penting daku dah x berebut nga laki aku..

  2. Bed

    yahuuuuu pernantian satu penyeksaan kan?????at last….amboi udah cam cybercafe & kopitiam ye,,,berWIFI kat umah,……buleh le beli laptop satu kat mifzal seems POT banyak….kahhhh