Si Pabble Blue : Smartphone Samsung Galaxy S3


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Ibu yang lebih-lebih teruja bila Abah Mifzal membeli gajet baru iaitu smartphone Samsung Galaxy S3 pada hari Jumaat lepas. Ya lah, ibu kan peminat smartphone. Tak dapat beli sendiri, tumpang yang suami punya pun okay…hehe…galaxy note ni pun br beli hujung bulan 5 hari tu..

Abah Mifzal bukan lah pengemar smartphone mcm ibu, beli ni pun sbb telefon Sony Ericsson walkman tu dh rosak..dah 6 tahun pakai. Mmg byk jasa telefon tu..Asalnya Abah nak beli smartphone Sony Xperia S, tp dek termakan pujukan ibu, terbeli lah Samsung Galaxy S3..hehe..

image

Gambar : Samsung Galaxy S3 abaikan gambar latar belakang tu!!

Ps : ibu sukakan UI (user interface) si pabble blue berbanding cik note

Posted from My Samsung Galaxy Note

Facebook Messenger For Mobile : Aplikasi Terbaru Dari Facebook

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

tak lama lagi Facebook akan melancarkan aplikasi terbaru iaitu Facebook Messenger For Mobile …mcm cool je bunyinya… sure best ni sbb leh chat nga kawan2 facebook through handphone je..ibu assume lebih kurang cam Yahoo Messenger la kot..kwn pun ramai kat facebook banding nga yahoo..sebelum ni mmg aplikasi facebook kt handphone pun leh chat gak tp mcm limited je…x leh buat group conversation..tp yg terbaru ni boleh..

 

 

 

 

 

 

Reach friends right on their phones
Now you can send messages directly to your friends on their mobile phones, so you stay in touch no matter where you go. Message friends or anyone in your mobile contacts.

 

Get and send messages fast
With the new standalone Messenger app, now messaging with friends is faster than ever. Messages are delivered instantly, and they’re always just a click away.

Make plans with groups on the go
Group conversations make it easy to message everyone at once and see where your friends are. Don’t want to share your location? Turn it off with one click.

Sumber : Facebook

 

ps : pengguna2 smartphone yg ada akaun facebook sure suka ni..hehe..