Mencuba Set Penjagaan Wajah Safi Rania Gold


(Mencuba Set Penjagaan Wajah Safi Rania Gold)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Setelah 4 bulan mengguna produk Bio Essence Tanaka White, ibu beralih kepada produk penjagaan wajah Safi Rania Gold. Beralih bukan kerana Bio Essence tidak sesuai dengan wajah ibu tetapi sejak Bio Essence keluarkan produk Tanaka White + Camelia, ibu lihat harganya juga naik. Makin mahal tak mampu la pula nak maintain. Banyak juga bezanya. Kalau dulu krim malam or siang baru RM30.00 lebih. Tapi sekarang hampir cecah RM60.00 sebekas. Serum lagi mahal. Dulu rasanya dalam RM70.00 lebih sahaja tetapi sekarang hampir RM100.00 sebotol. Aduhai mahal sungguh 🙁 Jadi ibu decided untuk mencuba set penjagaan wajah yang harganya affordable. Safi Rania Gold jadi pilihan ibu.

rangkaian produk penjagaan wajah safi rania
Set Penjagaan Wajah Safi Rania Gold

Okay, sebenarnya ibu pernah mengguna produk Safi Rania Gold ini 6 tahun lepas. Sebab ibu berhenti guna ibu tak ingat tapi biasalah ibu ni memang suka-suka tukar produk. Konon nak try tetapi susah nak maintain. Jenis sekejap pakai sekejap tak..hehe nasib muka tidak meragam. TAPI kali ini, ibu nak cuba untuk maintain pakai dan hopefully sesuai lah dengan kulit muka ibu.

Baca Lagi



Pengalaman Menggunakan Produk Bio Essence Tanaka White (Double Whitening)

(Pengalaman Menggunakan Produk Bio Essence Tanaka White (Double Whitening))

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Kira-kira sudah sebulan ibu mencuba produk ini. Beli gaji bulan 2/2017 dan ini sudah nak dapat gaji 3/2017. Sekejap je masa berlalu :p. Sebenarnya, sebelum mencuba produk ini, sudah banyak produk-produk penjagaan  wajah yang ibu sudah cuba. Kesan? Ada yang berkesan dan ada juga yang tidak. Sebelum ini set produk penjagaan wajah yang ibu pernah cuba adalah seperti Nano White, Simplysiti, Garnier, NV, Nuriz Kosmetik, Dnarz, Vida Beauty dan lain-lain lagi. Dan, yang terbaru adalah produk Bio-Essence Tanaka White Double Whitening.

review produk bio essence tanaka white

Ibu memang suka terus beli satu set. Sebab nak cuba semua produk yang ada.

  1. Bio-essence Tanaka White – Double Whitening Cleansing Form
  2. Bio-essence Tanaka White – Double Whitening Clarifying Softener
  3. Bio-essence Tanaka White – 4X Intensive White Serum
  4. Bio-essence Tanaka White – Double Whitening Day Cream SPF20
  5. Bio-essence Tanaka White – Double Whitening Renewal Night Cream

Kalau iku hati sebenarnya nak mencuba yang set gold tu tapi harganya mak aih..

Baca Lagi