Guna ‘Skincare’ Apa?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Kengkawan guna skincare apa? Terkini, ibu sudah 9 bulan mengamalkan skincare Hada Labo. Ibu pilih set Whitening. Al-maklum, masih tak putih-putih juga walaupun dah guna macam-macam brand skincare hehehe. Ada yang local dan ada juga yang dijual di farmasi ataupun drugstore. Sebelum ini pun, ada beberapa brand skincare yang telah ibu kongsikan review dan kesan penggunaannya. Banyak sebab kenapa selalu bertukar-tukar produk penjagaan wajah ini. Antaranya, ada yang mengandungi racun berjadual, […]

Mencuba Set Penjagaan Wajah Safi Rania Gold

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Setelah 4 bulan mengguna produk Bio Essence Tanaka White, ibu beralih kepada produk penjagaan wajah Safi Rania Gold. Beralih bukan kerana Bio Essence tidak sesuai dengan wajah ibu tetapi sejak Bio Essence keluarkan produk Tanaka White + Camelia, ibu lihat harganya juga naik. Makin mahal tak mampu la pula nak maintain. Banyak juga bezanya. Kalau dulu krim malam or siang baru RM30.00 lebih. Tapi sekarang hampir cecah RM60.00 sebekas. Serum […]

Pengalaman Menggunakan Produk Bio Essence Tanaka White (Double Whitening)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Kira-kira sudah sebulan ibu mencuba produk ini. Beli gaji bulan 2/2017 dan ini sudah nak dapat gaji 3/2017. Sekejap je masa berlalu :p. Sebenarnya, sebelum mencuba produk ini, sudah banyak produk-produk penjagaan  wajah yang ibu sudah cuba. Kesan? Ada yang berkesan dan ada juga yang tidak. Sebelum ini set produk penjagaan wajah yang ibu pernah cuba adalah seperti Nano White, Simplysiti, Garnier, NV, Nuriz Kosmetik, Dnarz, Vida Beauty dan lain-lain […]