Cik Note Kena Masuk Wad :(


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Aduhai, sedih pula rasa, port charger battery Samsung Galaxy Note 2 ibu dah rosak pula. Ganas sungguh guna. Sekarang dah tak boleh caj bateri macam biasa. Kena guna external desktop charger. Dah kat sini, susah nak cari external charger tu, maka seminggu ini, memang tak dapat kuasa la cik note 2 putih tu.

samsung galaxy note

Macam mana boleh rosak? Asalnya disebabkan oleh dak Boboy la..main rentap je wayar charger tu masa tengah caj. Selepas tu, bila nak caj je, wayar charger tu kena tindih dengan benda berat. Pastu, ibu ni suka-suka plak, bila dah tersekat, nak cucuk wayar tu…ibu tolak-tolak sikit kasi rapat. Terlebih tolak, dah patah dia punya coil (panggil coil ke?) yg dalam tu.

Baca Lagi



Ice Cream Sandwich (Android 4.0.3) Untuk Cik Note

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Macam lama lak x mengarang2 di blog ni..hehe mood lambat mai lepas exam..Hari ni ibu ambil cuti tanpa rekod..ganti kena kerja hari sabtu n ahad 2 minggu lepas..kira cuti ni sambung sampai hari selasa la..insya Allah. sbb hajat nak balik kampung esok..cuti sekolah kan..so ambil le kesempatan Abah Mifzal cuti ni..kalau masa lain susah lak nak adjust cuti..hehe

ice cream sandwich android galaxy note

ok..okay..berbalik pada tajuk entry..pagi tadi ibu sesambil duk buat keje rumah sesambil ibu mengemaskini firmware baru untuk Samsung Galaxy Note a.k.a Cik Note ibu ni. Asalnya cik note ni guna android OS version 2.3.6 (Gingerbread)..skang lepas upgrade pakai android OS version 4.0.3 (Ice Cream Sandwich @ ICS)..kiranya di Malaysia, Samsung baru released la ICS ni utk Galaxy Note. kalau check update through phone mmg x de lg..kena check guna samsung kies kat PC. kira yg ni nak upgrade..x yah la kena ROOT bagai…ibu sampai skang x paham apa benda root tu…tp selalunya pengguna gadget android ni mmg ramai yg rooted kan handphone mereka..kononnya lagi bagus kalu root..perfomance lg mantap la kiranya..

Baca Lagi

Baju Merah Untuk Cik Note

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Hehe…petang td..masa keluar pi pekan jab..sempat lagi menyambar bajh baru untuk cik note..bukan cik note sblm ni x ada baju tp bajunya berwarna putih..tau lah kan warna putih kalau digunakan oleh org comot mcm ibu ni..mmg akan jd comot cam tuan dia jugak lah..hehe

casing galaxy note

Cantik tak warna merah? Hehe…Biasalah benda baru mmg dibelai dan dimanja la..cuba dan lama nnt..hehe..sure kembali comot..

Baca Lagi