Cik Note Kena Masuk Wad :(


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Aduhai, sedih pula rasa, port charger battery Samsung Galaxy Note 2 ibu dah rosak pula. Ganas sungguh guna. Sekarang dah tak boleh caj bateri macam biasa. Kena guna external desktop charger. Dah kat sini, susah nak cari external charger tu, maka seminggu ini, memang tak dapat kuasa la cik note 2 putih tu.

samsung galaxy note

Macam mana boleh rosak? Asalnya disebabkan oleh dak Boboy la..main rentap je wayar charger tu masa tengah caj. Selepas tu, bila nak caj je, wayar charger tu kena tindih dengan benda berat. Pastu, ibu ni suka-suka plak, bila dah tersekat, nak cucuk wayar tu…ibu tolak-tolak sikit kasi rapat. Terlebih tolak, dah patah dia punya coil (panggil coil ke?) yg dalam tu.

Baca Lagi



Samsung Galaxy Note 2 Yang Lebih Memukau

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Pengumuman oleh pihak Samsung mengenai Samsung Galaxy Note 2 di IFA 2012 semalam. ibu pun teruja jugak. nak jugak bandingkan apa kelebihan cik note 2 ni berbanding dengan cik note…hehe sudah pasti banyak lah kelebihannya kan.

Ibu sangat tertarik dengan Galaxy Note 2 ini dijana dengan 1.6 GHz Quad Core Samsung Exynos processor, dengan 2GB RAM & didatangkan dengan kapasiti storan 16 / 32 & 64 GB, ia sememangnya memukau. Ia juga mengguna kan Android Jelly Bean version 4.1.1 dan Touchwiz UX seperti Samsung Galaxy S3. Screen Display juga lebih besar berbanding cik note lama…designnya pun x rounded sgt mcm s3. Samsung Galaxy Note 2 dijangka ada di pasaran pada bulan Oktober 2012. Terdapat dua versi warna iaitu Marble White & Titanium Grey

galaxy note 2

Spesifikasi Penuh Samsung Galaxy Note 2

Network

  • 3G: HSPA+21Mbps
    (HSDPA 21Mbps / HSUPA 5.76Mbps)
  • 4G LTE: 100Mbps / 50Mbps

Processor

  • 1.6 GHz quad-core processor

Operating System

  • Android 4.1 (Jelly Bean)

jelly bean-crop

Display

  • 140.9 mm (5.55″) HD Super AMOLED (1,280 x 720)

Baca Lagi