Belajar, Belajar dan Belajar


(Belajar, Belajar dan Belajar)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Minggu ini, ibu ada kelas. Seperti biasa, rutin bulanan, ibu akan ke UUM Kuala Lumpur untuk menghadiri kelas. Minggu ini adalah kelas pertemuan kedua bersama pensyarah. Kalau turut hati, berat saja rasa hendak ke kelas, al-maklumlah masih dalam suasana hari raya. Belum puas bercuti la katakan..hehe

Buku Modul subjek PJJ UUM
Empat Subjek Saja Untuk Semester Ini 🙂

Semester ini adalah semester ke lapan pengajian ibu di UUM. Berbaki satu semester lagi. Kalau tiada aral, Insya Allah, ibu habis belajar bulan Mei 2015 dan konvo pada bulan Oktober @ November 2015. Tak sabar rasanya.

Baca Lagi



Rutin Seorang Pelajar

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Ketika entri ini di ‘published’ kan. Ibu dalam perjalanan ke Kuala Lumpur. Ini adalah rutin bulanan ibu setelah bergelar seorang pelajar semula sejak Januari 2011. Tak sangka dah setahun lebih dah bergelar mahasiswi.

Hari ini dan esok (Ahad, 5.8.2012), kelas ibu bermula pada jam 8.00 pagi. hingga 12.00 malam. Jangan terkejut, bukan la kelas berterusan hingga ke malam. Ada waktu lapang dari jam 1.31 petang hingga 7.59 malam. 2 hari kelas untuk 5 subjek mmg memenatkan. Ini adalah pertemuan kedua bersama lecturers. Mujurlah kelas sebulan sekali je..kalau tiap2 minggu begini..aduhai tak larat ibu.

Assignment yang kena hantar pada pertemuan ni dah pun ibu siapkan semalam..last minute buat..biasalah..huhu..sikap yang tak pernah berubah ;p. Quiz pun ada pagi ini, semalam sempat jugak ibu belek2 buku.hehe..ntah faham ke tidak. Harap boleh la jawab dengan jayanya. Biasalah, bila bergelar pelajar separuh masa ni, banyak benda yang kena dan nak dibuat, itu yang last-last minute baru boleh buka buku…hehe buat syarat. kalau x buka kan takut rasa menyesal plak..

Gambar : sempat juga buat soalan latihan petang semalam… 😀

ps : 2 hari ni, rasanya x sempat nak bukak blog…

Seminggu Lagi Nak Mula Kelas

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Ya..seminggu lagi nak start kelas..kembali ke rutin seperti tahun lepas..as isteri, ibu, pekerja dan pelajar part time..opps lupa..blogger part time gak..hampir 2 bulan bercuti (belajar je) rasa mcm x puas..mcm x rela hati je nak start kelas balik ni..w/pun kelas hanya di hujung minggu n sebulan sekali je..tp tetap menuntut banyak pengorbanan..1st class nnt bakal menerima mungkin 10 assignment yg kena disiapkan dlm satu semester…sigh!!

20120118_135907

gambar : surat dari UUM suruh daftar n bayar yuran..

alahai..rs mcm belum ready lg ni..okay..yuran pun blm bayar lg ni..huhu hope smpat byr dlm minggu ni..dah la kena ke Tg Malim baru ada Bank Islam…jauh benor nak pegi..huhu..

serius..semester ini nampaknya semangat belajar ibu ke laut..mungkin masih belum hilang kekecewaan mendapatkan tajaan JPA tempoh hari..huhu sedih kerana menjadi mangsa keadaan..huhu..agghh..malas nak fikir tentang itu…

okay..mood nak menulis dah hilang..k bai..

ps : x de mood bila teringat tentang itu..huhu