Mula Menulis Kerana Anak


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Pengalaman melahirkan anak sememangnya cukup berharga bagi seorang wanita yang bergelar ibu. Tidak semua wanita di dunia ini dapat merasai pengalaman yang amat indah itu. Begitu juga dengan Ibu Mifzal ini.  Atas sebab itu, kegembiraan ini ibu zahirkan di dalam bentuk tulisan untuk dijadikan tatapan ibu di kemudian hari.

Mifzal02

Sejarah penulisan bermula ketika ibu mengandungkan Mifzal. Ibu aktif di forum Mengandung.Com, berkongsi pengalaman dan mencari ilmu bersama-sama kawan-kawan maya di forum tersebut. Kemudian ibu beralih angin ke Fotopages. Bersesuai dengan konsep Fotopages, tidak banyak dapat ibu  kongsikan di situ melainkan dengan gambar – gambar Mifzal sahaja. Mencari sedikit kelainan lebih kepada mengikut rentak kawan-kawan maya sebenarnya, ibu menulis pula di blogspot. Dari situ lah ibu, mula mengenali dunia blogging yang sebenar sehinggalah memiliki domain sendiri.

Baca Lagi



Anak Saudara Baru

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Alhamdullillah, ibu menerima berita gembira semalam. Adik ibu, Ije telah selamat melahirkan seorang puteri yang sangat comel. Bertambahlah ahli keluarga baru di dalam family kami. Raya ni kena spare duit raya lebih lah.

Tahniah Ije & Saufee

bila berborak dengan adik ibu tu, teringat kembali pengalaman melahirkan Mifzal Arsyad dulu. Pengalaman bersalin yang lebih kurang sama je ibu dan adik ibu tu. bila baca balik pengalaman yang ditulis itu..macam-macam rasa ada, seronok, gembira, bahagia. Lucu, seram dan takut pun ada juga..hehe.

Baca Lagi

Pengalaman Bersalin : My Lovely Son, Mifzal

Pengalaman Bersalin : My Lovely Son, Mifzal

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

To my best friend, Ziela…happy reading…ini la pengalaman bersalin aku yang tak mungkin aku lupakan..

26 FEBRUARI 2008

Hari ini sudah masuk 6 hari ainey overdue. Tapi tanda-tanda nak bersalin belum muncul lagi. Kalau diikutkan memang dah tak sabar nak melahirkan anak dalam kandungan ini. Tapi, masa belum sampai. Ainey bu dah terbayangkan yang ainey bu kena induce pada 2 Mac nanti, kalau ainey bu masih belum ada tanda-tanda nak bersalin. Pasrah saja lah..Rutin harian hari ini ainey bu teruskan seperti biasa sambil melayari forum Mengandung.com. Ramai kawan-kawan di Mengandung. Com tertanya-tanya bila la ainey nak bersalin ni..huhu..

27 FEBRUARI 2008

4.00 Pagi

Baca Lagi