Video Penjelasan Nur Amalina Che Bakri (Pelajar Cemerlang 2005) Mengenai Kisah Kejutan Budaya


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

masih hangat lg kisah mengenai Nur Amalina Che Bakri, pelajar cemerlang tahun 2005 yang dikatakan telah mengalami kejutan budaya setelah menuntut di luar negara rentetan daripada penyebaran gambar seksinya.

jom kita dengan penjelasan dari empunya diri..kdg x adil kita hanya menuding dan tidak mendengar penjelasan yang sebenarnya…

Sekumpulan wartawan tempatan dari stesen TV9, Astro Awani juga akhbar Harian Metro, Sinar Harian, Berita Harian dan Utusan Malaysia  berpeluang menemuramah Nur Amalina Che Bakri, di rumah ibunya di Kota Tinggi, Johor bagi mendapatkan gambaran sebenar mengenai pelbagai tohmahan di media sosial  contoh blog dan facebook, baru-baru ini.

ok dah..dengar? rasanya x de penjelasan pun..opss..silap tajuk hehe..

apa pun..mmg la x baik kita menyebarkan aib org…harap Nur Amalina dapat mengambil iktibar mengenai apa yg terjadi..sebagai public figure mmg lah org akan bercerita bila ada benda yang kurang enak..

ps : apa pun..jom kita sama-sama muhasabah diri..perbaiki mana yg kurang…



Nur Amalina Che Bakri (Pelajar Cemerlang 17A1) Alami Kejutan Budaya?

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

semalam, hangat di timeline twiter, ramai yang bercerita mengenai perubahan pelajar cemerlang Nur Amalina Che Bakri yang pernah mendapat 17A1 suatu ketika dulu..rata2 bercerita mengenai kejutan budaya yang dialami oleh pelajar cemerlang ni..

Gambar2 yang seksi (pada ibu) juga telah tersebar di internet..dengarnya gambar tersebut sumbernya daripada facebook Nur Amalina sendiri..benar atau tidak, ibu tak pasti..pagi ni ada juga ibu google cari cerita mengenai perkembangan terkini Nur Amalina

sumber gambar : BeritaSemasa.Com

Andai benar gambar ini…kesian Nur Amalina Che Bakri yang terkena kejutan budaya, mungkin beliau cemerlang dalam  ilmu keduniaan tp kekurangan di dalam ilmu akhirat…

namun sebagai manusia biasa, Amalina juga tak lari dari melakukan kesilapan, seperti kita juga, manusia biasa..harap Amalina dapat berubah, sayang bila yang cerdik pandai x mampu untuk mengatasi kejutan budaya sebegini..jangan fikirkan keseronokan diri je tapi fikirkan kesedihan ibu bapa..

ps : risaukan bila anak belajar jauh dari keluarga. tapi sepupu sepapat ibu ada gak yg study jauh di oversea..alhamdulillah, mereka selamat dari kejutan budaya ni…yg penting, tepuk dada tanya imam kan..