Beriklan Dengan Komli Pula :)


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Akhirnya, permohonan untuk beriklan dengan Komli diterima. Dulu, Komli ni dikenali sebagai Admax. Sekarang dah tukar nama Komli selepas diambil alih oleh Komli Media. Ibu pun baru tahu ni. Sebelum ini dah banyak kali juga mohon untuk beriklan dengan Admax, tapi langsung tiada maklum balas. Bila baca kat blog Ajumohit {dot] Com, baru lah dapat link baru untuk register komli ni.

iklan komli

Lama juga permohonan ibu diproses. Lebih 3 minggu. Selepas berbalas email dan mengisi borang keahlian, akhirnya ibu diberi script iklan pada 7 Disember 2012. Dek semangat, terus pasang script itu di blog, walhal belum ada lagi campaign ads yang diterima. hehe. Baru semalam dapat 1 campaign ad. Tapi tempoh iklan tu pula, tahun depan baru start..hehe. Tak apa lah, harap hari-hari mendatang, makin bertambah iklan yang ditawarkan.

Baca Lagi



Bayaran Pertama Dari Infolinks

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

pagi td, ibu menerima email daripada Infolinks bertajuk “Infolinks, Inc. sent you $57.35 USD”. Dari mood agak moody terus bertukar menjadi gembira.. moody tu sbb pagi ni ibu terpaksa bertugas di Pasar Tani menggantikan kawan ibu yang bercuti kerana isteri bersalin.. hati terus jadi berbunga2, w/pun nilainya bukan lah banyak tp kalau convert ke  Ringgit Malaysia dah jadi dlm RM170. Sapa nak bagikan..syukur, bertambah lagi rezeki bulan ni..smlm dapat cek Nuffnang, ari ni dapat payment dari Infolink plak. Bulan lepas dpt google adsense n Nuffnang.. 😀

Infolinks ni akan bayar menerusi akaun Paypal. ibu mmg x biasa dengan Paypal ni..ada akaun tp x reti nak guna..sampai skang still x verified lg akaun tu..nsb boleh guna w/pun x verified. Bukan apa, sbnrnya dah  banyak kali  nak verified akaun paypal ni dengan kad debit..tapi x boleh..rasanya sbb dulu masa tukar kad baru hari tu, dah setkan x leh guna online transaction rsnya..x tau la sebab ni ke atau sebab lain..x kisahlah…mujur paypal leh guna tp ada limit la..ala bukan nak transfer fund banyak pun..hehe

actually, 1st payment ni sbnrnya hasil kumpulan earning dr bulan November 2011- Februari 2012..hehe 4 bulan baru lepas USD50..adeh..x pe la..dapat gak cashout akhirnya kan..

ps : tgh tunggu claim TNT lak dibayar..huhu

Selamat Datang Kepada Dua Buffered Earning (BE) Baru

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Dua BE atau Buffered Earning yang pertama untuk tahun 2012 menjadikan BE yang tengah running skang ni ada lima kesemuanya…hujung tahun lepas 2 BE jd metered earning dan digantikan dengan 2 BE pada tahun ini…Alhamdulillah..rezeki..rezeki.. 🙂

2 BE baru ini adalah iklan daripada DiGi iaitu DiGi Year End Sale (PMEB) dan DiGi Year End Sale (youth)

nota bawah gambar : x dpt capture iklan Digi..x tau masa bila ia keluar…hehe sedar2 check kt akaun Nuffnang dah ada 2 ketul BE baru 😀

ps : semoga tahun 2012 ni makin bertambah BE yang datang. ibu dah malas nak apply innity..sombong sgt :p