Tahukah ? : Logo Kereta Mewah Ada Maksud Tersendiri

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Segmen Tahukah ? : Logo Kereta Mewah Ada Maksud Tersendiri ALFA ROMEO Salib merah untuk mengingati jasa Giovanni Da Rio yang terkenal sebagai orang pertama yang memanjat tembok Jerusalem dan mengibarkan bendera ini saat perang salib I. simbol sebelahnya adalah gambar naga pemakan manusia yang konon menghabiskan penduduk Milan pada awal abad 5 Masehi. RENAULT Bentuk diamond ini pada awalnya diletak di mesin dengan segi empat di tengahnya berlubang. Gunanya […]

Proton Inspira : Menarik La Pulak!!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera :: pic dari google :: sblm ni ibu banyak baca entry ttg model baru utk proton waja…memula x suka..sbb nmpk muncung je depan dia..tp lama2 tgk,,menarik jugak..w/pun di sbnrnya banyak di amik designnya dr mitshubishi lancer kan..org2 ckp la..tp serious..kalau design lancer ok je..tp depan lancer x cun..mcm ada hidung warna hitam plak depan dia..mcm gmbr bawah ni..tp bab spec dia x dinafikan la hebatkan.. :: pic dr google :: […]