Syarikat Telekomunikasi Diminta Mengkaji Semula Cukai 6%


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

masih lg hangat isu cukai prabayar yg akan dikenakan oleh penyedia perkhidmatan prabayar kepada pelanggan mereka berkuatkuasa 15 September. pengenaan cukai ini mendapat tentangan daripada pelbagai pihak termasuk Perdana Menteri sendiri turut menyarankan cukai 6%  dikaji semula..

Telco kaji semula caj 6 peratus
Oleh Badrul Kamal Zakaria, Norhidayah Che Din dan Ramli Hussin

2011/09/11

KUALA LUMPUR: Semua syarikat telekomunikasi (telco) dijangka mengadakan perbincangan lanjut sama ada mahu menyerapkan cukai perkhidmatan enam peratus atau mengekalkannya untuk ditanggung oleh pengguna perkhidmatan prabayar.

Sumber berkata, perbincangan itu perlu berikutan saranan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak kelmarin yang mahukan syarikat telekomunikasi mengkaji semula langkah mengenakan cukai perkhidmatan itu.

Baca Lagi

Buffered Earning Yang Ke 17 @ 2011

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

rasa mcm dah lama dah buat entry Buffered Earning Yang Ke 16 @ 2011, ingatkan Nuffnang dah x sudi dah nak bagi BE…tp alhamdulillah..x sampai sebulan dapat lagi 1 BE dari Nuffnang…

mujur lah..kali ni dapat yg iklan LB (Leaderboard), dah lama dah tapak iklan tu x de BE..asyik dapat LR..kdg2 tu sampai 5-6 iklan BE kongsi kat LR..tp x per la sekurang2nya ada juga BE..tp earning x de la banyak sbb blog ni hanya blog picisan..so visitor pun kdg x sampai pun 100 UV sehari..huhu..ntah la..x reti la nak tarik visitor mai sini.. or malas nak usaha? errrk… :-p

ok..kali ni blog KMA dapat BE dari Maxis Hotlink : Maxis Hotlink i-Channel

 

 

 

 

 

Gambar : BE ke 17 @ 2011

 

 

 

Gambar : kalau berminat sila klik 😀

Tukar Lagi…

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Ya ampun…ibu tukar lagi…eh…lebih kepada beli lagi sbnrnya…gini lah ibu bila dh minat..ya sgt minat pd gagdet2 gini…

Baru je bulan 2 hari tu ibu beli..bulan 3 pn beli..ni bulan 4 ni beli lg…huhu…apa yg ibu beli?…ok..tgk gmbr bawah ni…

balckberry htc

:: terbaru…HTC Wildfire plak ::

Huhu..kopak poket bulan ni..dh la bisnes kurang jln…opps..still ada order…hehe..

Handphone ni mmg jauh lebih murah dari Blackberry Torch..beza rega dekat RM1300..huhu…agak menyesal beli BlackBerry…baik ibu beli Samsung Galaxy S…or IPhone..ya la..2 phone ni dh cost dlm RM3150..IPhone 4 yg 32GB dh leh disambar dh…huhu lg…

Pd ibu function n applikasi phone yg guna Android n Blackberry adalah lebih kurang sama…n honestly..ibu lg suka phone yg guna Android OS..why?

Blackberry kalu nk guna aplikasi kena langgan BIS @ Blackberry Internet Service..if not..BlackBerry phone is useless…

But 4 Android phone..x langgan data plan pun leh guna aplikasi like facebook, twitter, push mail, IM..but agak costly la without data plan..

Mcm ibu pakai Blackberry Torch dgn prepaid Celcom je..kalu nk langgan BIS nga maxis sgt mahal 4 pakaj unlimited BIS iaitu sebln RM120..if nk yg murah..ada qouta plak..lebih usage..ada charge lain plak…yang ibu guna Celcom BlackBerry Prepaid ni plak..sehari akn ditolak dr kredit prepaid kita sbyk RM2.50 for package yg unlimited or advanced..means sebulan dlm RM75 je…jauh beza kn..rugi je kalu langgan nga maxis..huhu..kalu line Digi plak cost dlm RM78 (data smart plan = RM68 + BIS = RM10)

Utk data plan for Android phone setakat ni mmg yg paling MURAH & SMART ialah DiGi SMART Plan..unlimited usage only coz about RM68 per month…

Ya…ibu pun dh langgan plan DiGi..sbb guna maxis..br 2 minggu guna…bill dh cecah RM300…huhu…nk terminate line maxis ada contract plak..amik pakej gomen ms daftar dulu…menyesal..

So..skang iby just guna phone HTC tu..utk line DiGi..Blueberry 4 maxis line…Motorola..x de line..BlackBerry? Kasi Abah Mifzal guna..baik x ibu bg BlackBerry Torch tu kt Abah Mifzal? Ya..ibu mmg baik..haha..puji diri sendiri…nk jd isteri solehah la katakan…

Pesanan buat Abah Mifzal : jaga leklok tau BB ibu tuh..mahal tu..huhu..

– Ibu Mifzal Arsyad a.k.a Wan Ainey –