Mula Menulis Kerana Anak


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Pengalaman melahirkan anak sememangnya cukup berharga bagi seorang wanita yang bergelar ibu. Tidak semua wanita di dunia ini dapat merasai pengalaman yang amat indah itu. Begitu juga dengan Ibu Mifzal ini.  Atas sebab itu, kegembiraan ini ibu zahirkan di dalam bentuk tulisan untuk dijadikan tatapan ibu di kemudian hari.

Mifzal02

Sejarah penulisan bermula ketika ibu mengandungkan Mifzal. Ibu aktif di forum Mengandung.Com, berkongsi pengalaman dan mencari ilmu bersama-sama kawan-kawan maya di forum tersebut. Kemudian ibu beralih angin ke Fotopages. Bersesuai dengan konsep Fotopages, tidak banyak dapat ibu  kongsikan di situ melainkan dengan gambar – gambar Mifzal sahaja. Mencari sedikit kelainan lebih kepada mengikut rentak kawan-kawan maya sebenarnya, ibu menulis pula di blogspot. Dari situ lah ibu, mula mengenali dunia blogging yang sebenar sehinggalah memiliki domain sendiri.

Baca Lagi



Ada Peningkatan :)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Alhamdulillah, ada peningkatan prestasi Blog KMA sekarang berbanding 2-3 bulan yg lepas..ok la kan..dari unique visitor x sampai 100 UV sehari but now dah cecah lebih 200 -300 UV sehari..sekali ganda gak la..heheh..mmg ibu gembira n makin buat ibu semangat nak berblog..

sebenarnya ibu boleh dikatakan sedang buat ujikaji…ujikaji apa? ujikaji berblog dengan menggunakan SEO..selama seminggu..resultnya visitors meningkat lebih sekali ganda…

tp ibu sebenarnya pun x berapa paham apa itu SEO @ Search Engine Optomization…hehe termalu plak..dah nak masuk 3 tahun berblog pun still x tau pasai SEO eh…ya la mmg x tahu n dulu mmg x pernah amik tahu pun..huhu..so bila dah tgk blog org lain yg x sampai setahun pun dah famous terpikir gak…even famous tu bukan lah tujuan ibu dalam berblog…tp ibu sgt tertarik cemana blog yg famous2 ni menjana pendapatan dengan hanya berblog je..ya la bab duit sapa x mau kan….kan.. $$$$..ihik..

ibu banyak dapat maklumat n tips pasal SEO ni bila ibu baca blog Pendekar Berkuda. kalau korang berminat nak tahu apa SEO tu..korang leh terjah blog beliau…

ps : makin rajin plak rasa nak update blog..ihik.

Terujanya!!!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

ibu baru berblogwalking ke blog Cikgu Dahlia n baca entry Sayang INNITY ketat2

woooooow….sgt mengujakan income INNITY cikgu dahlia sehari lebih daripada RM200 ++…hebatnya…murah rezeki ya..best..best.. tahniah cikgu

bila la gamaknya blog KMA ni nak jd cam gitu..huhu..opps…berangan je lah boleh..hehe..x pe skang ni pun dah syukur dah..ada gak yg sudi baca kan..kalau nak jd cam cikgu dahlia kena la usaha..ingat senang2 ke dpt income gitu..hehe..tp tu la ibu ni mmg banyak malas dr rajin..seronok berblog tp malas nak usaha untuk jana pendapatan melalui blog..so redha je la..income nga nuffnang pun ok jugak..leh la cashout  even sket… 😀

ps : la..la..la…tetiba rs nak nyanyi plak..hehe happy tgk income org..income sendiri?????