Di Stadium Perak : Piala Emas Raja-Raja 2012


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Sabtu lepas, pertama kali ibu menonton perlawanan bola sepak secara langsung di stadium. Teruja kerana sebelum ini hanya menonton di kaca televisyen sahaja. Perlawanan akhir di antara pasukan Perak dan Kedah bagi merebut Piala Emas Raja-Raja 2012 yang berlangsung di Stadium Perak, Ipoh sememangnya mendebarkan para penyokong. Perak berjaya mengondol piala tersebut setelah memperolehi dua gol di saat akhir. Keputusan penuh Perak (2) – (0) Kedah.

image

Keseluruhannya, ibu rasa berbaloi menonton perlawanan tersebut. Dua-dua pasukan mempunyai semangat juang yang tinggi hingga ke akhir perlawanan. Tidak cukup 90 minit masa permainan, ditambah lagi 30 minit setelah kedua-dua pasukan gagal mendapatkan gol dalam masa permainan. Mujur ada gol di saat akhir, kalau tidak kempunan ibu untuk melihat jaringan gol pada malam itu 😀

Baca Lagi



Jadual Berbuka Puasa 1432 H / 2011 Bagi Negeri Perak

Assalamualaikum WBT Salam Sejahtera

Pejam celik pejam celik…2011 dah masuk bulan Julai…meaning 3 minggu lagi kita dah nak kena puasa…sekejapannya masa berlalu..lepas tu raya.. 😀

puasa tahun lepas dah ganti ke? hehe kena la ganti yg mana belum tuh! peringatan utk diri sendiri jgk

ok..oleh kerana ibu menetap di Negeri Perak, so just nak share Jadual Berbuka Puasa @ Takwin Ramadhan 1432 H  bagi Negeri Perak

Zon I – Tapah, Slim River & Tanjong Malim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lain-lain zon boleh klik di pautan di bawah :-

ZON II – Ipoh, Batu Gajah, Kampar, Sg. Siput & Kuala Kangsar

ZON III – Pengkalan Hulu, Grik & Lenggong

ZON IV – Temenggor & Belum

ZON V – Bukit Larut

Mifzal Arsyad!!…Mifzal Arsyad!!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Kalau kengkawan facebook ibu perasan..br je jap td check in kt Kinta City Shopping Complex a.k.a Jaya Jusco Ipoh..niat di hati nk shopping..eh! Window shoppoing je..tp di saat ibu menulis entry ini..ibu berapa betul2 di atas bumbung JJ Ipoh nih..a.k.a dlm kereta..bukan dh abih window shopping tp x sempat pun nk usha..ibu tgh tunggu abah skang..n mifzal dah ketiduran..

Tau kena ibu just wait dlm keta je? Ni nak citer la ni..kalau bwk mifzal arsyad gi shopping complex mmg situasi gini sentiasa terjadi..anak ibu ni jakun kot..x pernah nmpk tangga escalator tuh..bila dah jumpa dia bantai nk main..naik turun..naik turun..kalau org x ramai..ibu x kisah sgt nak melayan kehendak dia..tp ni org berpusu2 di JJ Ipoh ni..bila x dibagi main tangga tuh..apa lg..si dak kecik ni menangislah..sambil menjerit2..aduhai..malunya..bila anak menangis x tau nak pujuk cemana lg..org keliling duk memandang..nak2 terpaksa gak la lepak dlm keta je..biar abah je la bershopping..huhu..

Mifzal ni pun kalau dh nangis susah tul nk dipujuk..bila dah keletihan..tertidur lah sendiri..hmm..Mifzal..Mifzal!! Bila la nak behave bila kat shopping complex..buat spoiled mood ibu nk shopping je..huhu..

Tp bagus je..jimat duit ibu ya..

boboy ibu

Nukilan Melalui Aplikasi “WordPress for BlackBerry”