Pakej “NewPhone iPhone” Daripada Celcom


(Pakej “NewPhone iPhone” Daripada Celcom)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Sekiranya anda bercadang untuk mendapatkan telefon pintar iPhone 7 ataupun 7 Plus, anda boleh cuba untuk mempertimbangkan pakej Newphone Iphone yang ditawarkan oleh Celcom. Menerusi pakej ini, anda kini boleh mendapatkannya dari serendah RM115 sebulan. Pakej dari Celcom ini boleh dikatakan sama dengan pakej Zerolution yang ditawarkan oleh Maxis. Di mana ia membolehkan anda untuk menukar kepada telefon baru setiap tahun. Walau bagaimanapun, anda boleh menukar ke peranti bila-bila masa baru anda suka apabila anda membayar dengan bayaran tambahan. Ibarat kata, sewa iPhone 7 dapat iPhone 7S.

newphone iphone

Celcom menawarkan semua varian iPhone 7 dan iPhone 7 Plus menerusi pakej NewPhone ini. Selain daripada harga NewPhone itu, terdapat juga yuran perlindungan peranti pilihan bergantung kepada peranti yang anda pilih. Harga adalah seperti yang ditunjukkan di bawah:

Baca Lagi



Ini Ciri-Ciri iPhone 7? 

(Ini Ciri-Ciri iPhone 7?)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Ramai yang sudah mengetahui dan menunggu pengumuman daripada pihak Apple tentang iPhone terbaru iaitu iPhone 7 yang bakal diumumkan dalam masa beberapa hari lagi. Teruja? Ya! ibu sangat teruja.

gambar iphone 7 rose gold

Seperti peminat iPhone yang lain,  ibu juga ingin mengetahui spesifikasi iPhone terbaru. Mesti lagi hebat dari iPhone 6s Plus yang baru sebulan ibu miliki. Sigh!! dah nak keluar versi baru…hahaha…tak terkejar poket ibu dengan perkembangan teknologi telefon pintar ini.

Baik lah.. ibu teruja juga untuk kongsikan ciri-ciri iPhone 7 yang tertiris sebelum pelancarannya :
Baca Lagi

Iphone 6s Plus : Dapat Juga Akhirnya…

(Iphone 6s Plus : Dapat Juga Akhirnya…)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Senyum sampai ke telinga. Akhirnya dapat juga ibu telefon idaman. 😀 Biarlah agak lambat berbanding peminat iPhone 6s Plus yang lain…hehe…iPhone 7 pun dah nak keluar 2-3 bulan lagi kan.

dapat iphone 6s plus

Pilihan hati ibu kali ini adalah Rose Gold. Memang minat pun dengan warna rose gold ni. Dulu masa beli iPhone 5, tak ada pilihan warna sebab masa tu stock hanya ada warna hitam. Merasa lah jua kali ini warna pilihan hati..senyum lagi. Seminggu guna…ibu sangat berpuasa hati kerana screennya yang lebih besar berbanding iPhone 5 dulu. Sesuai lah untuk tangan ibu yang gemok ni…hehe.

Pilihan ibu masih brand Apple walaupun harganya kadang-kadang macam tak masuk akal. Tapi bila dah miliki pastu tak berubah hati…hehe

Baca Lagi